Начало / Категории / В помощ / Всичко за PayPal. Какво представлява, регистрация и плащане

Всичко за PayPal. Какво представлява, регистрация и плащане

PayPal

PayPal е най-известната електронна система за плащане. Представлява електронна алтернатива на традиционните разплащания с чекове и банкови преводи. Нейни потребители могат да бъдат: частни лица, търговци, големи фирми и корпорации. Тя е собственост на eBay Inc., като повече от 90 процента от плащанията в еВау се извършват през PayPal.

Чрез PayPal всеки човек, който притежава валиден имейл, може да превежда пари на друг човек с имейл. Инициаторът на превода трябва първо да си отвори сметка в PayPal и да я обезпечи със средства. Сметката в PayPal може да бъде обезпечена чрез кредитна, дебитна карта или чрез сметка в банка. За да получи парите, получателят може да изиска чек от PayPal, да си отвори сметка в PayPal или да посочи банкова сметка за превод на сумата. В този смисъл PayPal представлява посредник, който улеснява електронната търговия по света, без да разкрива финансова информация при сделките.

От Май 2007 година PayPal позволява изпращане на пари от България, а от Октомври същата година българските потребители могат и да получават средства, като с това се отварят много врати на българския потребител.

Чрез PayPal можете да плащате навсякъде, където е обозначено с тяхното логото или изрично е написано при методите за плащане, че това е възможно.

Картите, които можете да регистрирате в тяхната система са:
(visa) кредитна карта Visa;
(visaelectron) дебитна карта Visa Electron;
(mastercard) кредитна карта MasterCard;
(americanexpress) кредитна карта American Expres;
(discover) кредитна карта Discover.

Има и друг вариант, с предплатена карта, но аз лично не виждам смисъл в това да се регистрира такъв вид карта. Една дебитна карта Visa Electron ви върши перфектна работа в случая, особено ако тя няма месечни такси, то това е най-доброто решение ;)

Трябва да ви предупредя, че PayPal не приема всички видове карти! Дори и да пише, че приемат такива карти, ако от банката не са позволили онлайн разплащане с този тип карти няма да я приеме. Пример за това дебитните карти Visa Electron на Банка ОББ!

Аз лично използвам Visa Electron на банка „ДСК“. Други приемани дебитни карти за които съм чувал са на банките: „Първа инвестиционна банка“, „Райфайзен Банк“ и „Централна Кооперативна Банка“.

 

Как да се регистрирам в PayPal?

Отворете страницата Paypal.com.

След като сте влезнали в сайта започнете регистрацията, като цъкнете на „Sign Up“.

PayPal registration

След това ще ви се отвори страница, в която можете да избирате между два вида акаунти: обикновен и бизнес.

Ако не сте фирма, то на вас ви е необходим обикновен акаунт.

PayPal registration

След това преминаваме на регистрационната форма. Там трябва да попълните всичко правилно, задължително на латиница и името ви да е написано на английски език по същият начин, както е по документи и на банковите ви карти.

PayPal registration

Вече имаме попълнена регистрационна форма с всички необходими данни и можем да продължим напред като създадем акаунта „Agree and create account“.

По-нататък е възможно да ви поиска да попълните кода от картинката. Мисля, че това няма смисъл да ви го показвам и да обяснявам какво е, затова преминаваме напред.

Следва да регистрираме и нашата първа карта в системата. Това е и първият етап от регистрирането на вашата банкова карта. Пишете всичко внимателно и точно.

PayPal registration

При всичко попълнено натискаме „Continue“ и ще ви прехвърли във вече направеният от вас акаунт, но не мислете, че сте приключили :D

Все още не сме свършили най-трудното, а именно да се справим с този проблем: PayPal registration. Това означава, че картата не е потвърдена. От тук нататък следва да верифицирате картата, като цъкнете на линка „Get Verified“. Важно е да го направите. Така ще потвърдите, че сте неин притежател. А и някои сайтове имат условие, акаунта ви да е верифициран.

PayPal registration

Задължително се уверете, че в картата, която сте регистрирали имате наличност, защото при следващите стъпки от PayPal ще ви дръпнат 1.50€. Срещу тази транзакция вие ще получите т.нар. „PayPal Code“. Него ще го откриете в своето месечно извлечение или отчета за всички плащания с вашата карта в банката. Т.е. или ще трябва да се разходите до банката и да си потърсите кода, или пък, ако имате активирано онлайн банкиране в съответната банка, ще си извадите сами кода от там от  извлечението. Тази сума ще ви бъде възстановена по вашата сметка в PayPal, когато въведете кода и потвърдите картата.

 Стигаме до този прозорец, където, ако сте пропуснали стъпката с регистрацията на картата ще трябва да я направите. Вече знаете какво трябва да се попълва тук..:

PayPal registration

След като сте завършили ще видите това:

PayPal registration

След като получите кода си, пак се връщате на линка с верифицирането и го въвеждате:

PayPal registration

Така… Почти сте готови.

PayPal registration

Остана само още едно потвърждение. Става бързо :)

PayPal registration

От тук нататък мисля, че знаете какво да правите… Отивате във вашият имейл, с който сте направили регистрацията и потвърждавате.

И след като вече всичко сте направили остана да ви кажа само… Честито! Вече имате пълноценен PayPal акаунт, с който можете да се разплащате и да получавате пари само с няколко клика.

Изпращане на пари

Когато искате да изпратите пари на някой, първо трябва да знаете, че ще ви е нужен имейла на получателя и чрез него ще изпратите сумата. Ето как става:

Отивате в „Send Payment„. Попълвате имейла на получателя, след това сумата, която искате изпратите, както и избирате необходимата валута за целта. Имате също и няколко опции от които можете да избирате. Те играят ролята на нещо като основание за плащането.

След като попълните всичко необходимо, продължавате с бутона „Continue“ и след това потвърждавате с „Send Money„.

Получаване на пари

Когато получите пари през ПейПал, би трябвало те да бъдат отразени директно в баланса на PayPal на главната страница, като е възможно да имате опции “Accept” и “Deny”. Т.е. да приемете или да отхвърлите плащането/получената сума. Ето един скрийншот от страницата на PayPal: ЦЪК.

Получили сте пари, но нямате акаунт в ПейПал

Да, има го и този вариант, когато някой ви е превел сума без да пита, имате ли ПейПал или не.

Ако това се случи, вие ще сте получили имейл, с който ПейПал ви уведомява, че има изпратена сума към вас.

Това, което трябва вие да направите за да си получите сумата е да се регистрирате, т.е. да си направите ПейПал. Задължително регистрацията ви трябва да бъде с имейла, на който е изпратена сумата и е получено уведомителното писмо за получена сума към вас.

След като вече имате акаунт, то задължително трябва да потвърдите имейл адреса си, като следвате стъпките описани по-горе.

Когато сте приключили с регистрацията и потвърждението на имейл адреса ви, то получената сума вече трябва да е отразена в акаунта ви.

В този случай бъдете много бдителни, защото много лесно можете да се окажете измамени. Напоследък доста често се свързват с мен измамени хора. Накратко схемата е следната:

Получавате фалшив имейл с получена сума, като изпращачът започва старателно да ви убеждава, че за да си получите сумата, трябва да преведете пари през Western Union или MoneyGram. Това в никакъв случай не го правете!

При получаване на уведомителен имейл за получена сума знайте, че след направата на акаунт в ПейПал с потвърден имейл адрес, изпратените пари задължително ще бъдат отразени на главната страница на акаунта ви! Ако това не се случи, то това е измама!

Как да прехвърлите сума от баланса ви в ПейПал към личната сметка в банката

Първо, трябва да знаете, че когато получите някаква сума пари, трябва да я търсите в баланса ви в ПейПал, а не във вашата сметка в банката! Логично е, но съм получавал и такива въпроси :)

За да прехвърлите парите си от ПейПал в личната си сметка, трябва да отидете в „My Account” -> “Withdraw” -> “Withdraw Funds to your Card”. След това избирате вашата карта (сметка) попълвате сумата, която искате да изпратите към личната ви сметка и давате “Continue”. Остана само да потвърдите с бутона „Confirm“.

Прехвърлените средства ще бъдат отразени в личната ви сметка в банката до 2-3 работни дни.

За тази процедура ПейПал ще ви вземе такса от 2€ независимо от това колко е голяма сумата.

Какво да правим, когато е необходимо да изискаме дадена сума от някой?

Тук ще ви обясня много накратко, как да си поискате дадена сума от някой, ако е необходимо.

Първо ще трябва да отидете в менюто “Request Money”. Там ще видите един бутон отново наименуван “Request Money”.

След избирането на бутона “Request Money” ще ви се появи страница, която най-отгоре е с поле за въвеждане на имейл адрес. Попълвате имейл адреса на човека, от който ще поискате сумата или го избирате от падащото меню, ако е възможно.

След това от долу попълвате желаната сума и избирате валутата, в която искате той да плати. Също така трябва да сложите едно тикче от посочените за да поясните за какво е плащането.

Ако сте готови със стъпките на тази страница остана само да цъкнете “Continue” и да потвърдите с “Request Money”.

Как да върна пари на някой? (от страна на продавача/търговеца)

За да изпълните искането на купувача да му върнете парите, то първо имайте в предвид, че това може да стане в 60 дневен срок от датата на покупката! Ако този срок бъде изпуснат, след това вие като търговец, не сте длъжни да връщате пари на купувача.

Ако пък сте добра душа и все пак искате да възстановите сумата на човечеца след този срок, винаги можете да му ги изпратите по обикновеният начин.

Ето как става връщането на пари (refund):

Първо на главната страница, където са ви изписани транзакциите, трябва да откриете плащането, което е направил купувача към вас. За да го намерите по-лесно можете да изберете само получените плащания от “Payments received”.

След като го откриете, давате на “Details”. Там имаш опция “issue refund”. Кликвате и после попълвате нужната информация в полетата и продължавате с “continue”. За потвърждение на действието натискате бутона “issue refund”.

Как да закриете акаунта си в ПейПал

Въпреки, че според мен е хубаво да си имате акаунт в ПейПал винаги под ръка, то все пак не е лошо да знаете как става това :)

Закриването на акаунта става много просто, просто отивате от менюто „My Account“ в „Profile“ и след това  в подменюто “My settings”. На първия ред където пише “Account type” в дясно ще откриете и “Close account”.

Забравена парола

Да, получавам и такива въпроси. Странно, но факт! :D

И тъй като, от ПейПал предлагат няколко решения в случай, че си забравите паролата и не можете да си влезете акаунта, има три начина по които можете да разрешите проблема:

– I don’t know my password/Не си помня паролата
– I don’t know what email address I used/Не помня кой имейл адрес използвах
– I don’t know either one/Не помня нито едно от двете.

Последния вариант, обаче е много хитро измислен… За случай когато освен паролата, не помните и имейл адреса си, с който сте регистриран. Тогава имате три полета в които можете да въведете три различни ваши имейл адреса и евентуално един от тях да е правилният.

Какво да правя когато на дебитната/кредитната карта и изтече срока?

Когато срока на валидност на картата ви изтече и се налага да я подмените в банката, трябва да знаете, че не е задължително отново да я регистрирате и валидирате в ПейПал акаунта си!

Когато сте си подновили картата, номера от предната част си остава същият. Единствено ще бъдат различни така важните три цифрички от задната страна на картата ви (CVV) и датата на валидност. Съответно в ПейПал единственото което трябва да направите е да промените тези две неща. Ето как става:

Отивате в „Profile“ -> „Add/Edit Credit Card„. Избирате картата, която искате да промените давате на нея “edit”.

След като сте достигнали на страницата за промяна на данните на картата ви, остана само да се насочите към последните два реда Expiration date/Срок на валидност и „Enter your CSC/Въведете трицифреният код“ и да ги обновите.

———————————————————————————————————————————————

Ако имате въпроси, ще се радвам да помагам. Стига да мога разбира се. Само ще ви помоля да НЕ ми изпращате лични съобщения с въпроси на Фейсбук профила ми, защото те се отбелязват като спам и ги виждам с месеци закъснение! Използвайте коментарите отдолу или пък във фейсбук страницата на сайта, която ще откриете една идея по-надолу или пък горе в дясно на сайта :)

———————————————————————————————————————————————

Скъпи приятели, ако тази статия ви е била полезна и сте открили това което търсите, ще се радвам да подпомогнете за развитието на сайта чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да съм си я заслужил! Аз ще съм ви благодарен :)

Също така заповядайте и във фейсбук страницата на BBCityLights.net, където ще откриете още доста интересни и полезни неща.

Статия: Любо Узунов

Използвани материали: Wikipedia.org

GD Star Rating
loading...
Всичко за PayPal. Какво представлява, регистрация и плащане, 4.8 out of 5 based on 187 ratings Google+

За автора: LuboUzunov

597 коремнара

 1. Чудесна статия! Не е никак трудно, но все пак е важна стъпка и предвид това, хората са боязливи.
  Отново, поздравления за статията. :)

  GD Star Rating
  loading...
  • Да така е. Ние българите не сe доверяваме лесно и трудно свикваме с новостите, но с времето и това ще се промени (yep)
   Радвам се че писа :) Поздрави!

   GD Star Rating
   loading...
 2. Извинявай, но имам два въпроса.
  Трябва ли да инсталирам PayPal Public Certificate?
  и
  Как да заредя paypal сметката с някаква сума?
  Съзнавам, че въпросите са …. (wtf) , но не ми е ясно.

  GD Star Rating
  loading...
  • Значи, ще започна от зад напред:
   Не ти е необходимо да зареждаш сметки. Когато плащаш нещо или изпращаш пари, системата си ти дърпа сумата от картата директно. Важното е да си си направил верификациите, за които съм писал в поста, защото иначе имаш лимити. Също така, някои продавачи в ebay отказват, ако не ти е верифициран… Сметката ще ти е необходима само, ако някой ти праща пари или от refund или продаваш нещо и т.н. :)

   Относно този сертификат…
   Честно казано не съм ползвал скоро ПейПал-а и не ми е бил искан сертификат до сега.

   …Току-що влезнах в акаунта си и пак не виждам никъде да ми изисква такъв. (nz)

   GD Star Rating
   loading...
   • Мога ли да плащам с пей пал, като не се регистрирам с банкова карта, а да заредя сметката чрез банков превод и ако да, как става това?

    GD Star Rating
    loading...
 3. Разбрах. Благодаря за търпението.
  А иначе за въпросния сертификат, той е в раздел Profile—>My selling tools—>Encrypted payment settings, най-долу. Но той май не ме засяга. Не съм сигурен.
  Във всеки случай, беше ми много полезен – коректен с бърза комуникация, от твоя страна. (yep)

  GD Star Rating
  loading...
 4. Здравейте,
  Информацията тук ми беше полезна, но имам следния въпрос – изпратиха ми пари преди да си получа кода, но след като го получих и всичко потвърдих още не виждам парите, които ми платиха – знаете ли колко време отнема да ги видя в баланса?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   До сега не са ми изпращали пари през ПейПал, затова не мога да ти дам точен отговор.

   Но все пак мога да ти кажа следното:
   И без верификация можеш да получиш плащане. Има някакво ограничение на сумата, но мисля, че това не е проблем. Би трябвало да ги получиш, освен ако не е някоя голяма сума.

   При получаване на сума в ПейПал, би трябвало да получиш имейл в пощата си. Провери ли? Щом парите са изпратени не може да нямаш писмо, в което да пише, че си получила еди каква си сума. Предполагам, че в него ще пише и как да си ги получиш в баланса?

   Съжалявам, че не мога да ти кажа по-точно какво правиш, но все пак, пиши тук за да помагам с каквото мога и аз. Очаквам включване :)

   А по-нататък ще го изпробвам и ще допълня темата, обещавам :)

   GD Star Rating
   loading...
 5. Zdrawei!Ne mi priema nomera na kartata kakvo da napravq?

  GD Star Rating
  loading...
  • Привет,
   Вариант едно: Номера на картата или трицифрения код от задната страна е сбъркан?
   Вариант две: Каква е картата? Ако е дебитна, трябва да е Visa Electron! Отговарям малко на сляпо :)
   Вариант три: Коя е банката? Някой карти просто не ги приема. За пример ти давам дебитните карти на ОББ. За нищо не стават. Въпреки, че имат код отзад и всичко необходимо, тях никъде не ги приемат…

   Също така имай предвид, че името ти освен написано на латиница, трябва да е точно такова, каквото ти е изписано на самата карта ;)

   Успех! (up)

   GD Star Rating
   loading...
 6. анонимна

  Благодаря ти Любо, беше ми много полезен!Регистрацията ми стана бързо и лесно.

  GD Star Rating
  loading...
 7. Много полезна статия, благодаря за която ;) Имам един въпрос като пазарувам в долари, а картовата ми сметка е в левове по фиксинг на БНБ ли ги обменя или по такъв на съответната ми банка? (captcha hates me)

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Иван,
   Когато сметката ти е в лева, а ти пазаруваш с друга валута, парите се обменят по курс на PayPal, който разбира се е малко по-неизгоден от нашия (БНБ или от на твоята банка).

   Разликата не е чак толкова голяма и можеш да я усетиш сериозно само при плащане на голяма сума или също много гадно се получава, когато правиш някаква обща поръчка с приятели, защото накрая сумата, която си им събрал и сте разделили се оказва малко по-различна. Просто го имай в предвид :)

   За съжаление точния курс, можеш да го видиш чак след плащането. Но имайки в предвид, че с PayPal можеш да плащаш почти навсякъде, плюсовете към този вид разплащателна система са повече от минусите (up)

   GD Star Rating
   loading...
 8. здравейте

  интересуваме каква е процедурата ,когато трябва на теб да ти пращат пари през PayPal ?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Петър, :)

   Изпращане:
   „Send Payment“ и имейла на получателя (в случая трябва да си дадеш твоя, с който ти е регистрацията в PayPal за да ги получиш). След това „Continue“ и след това „Send Money“.

   Ако трябва да изискаш пари от някои:
   „Request Money“ и после пак бутона „Request Money“. Пишеш необходимото и даваш „Continue“. След това отново „Request Money“.

   Когато получиш пари:
   Би трябвало да ти бъдат отразени директно в баланса на PayPal на главната страница, като е възможно да имаш опции „Accept“ и „Deny“. Т.е. да приемеш или да отхвърлиш сумата за получаване. Ето един скрийншот от страницата на PayPal: ЦЪК.

   За съжаление, обаче малко ти говоря на сляпо, защото до сега не са ми изпращали пари и не мога да ти кажа със сигурност дали е така. В скоро време ще обновя темата и ще добавя пълно обяснение как точно става.

   Получените пари се отразяват в сметката ти в PayPal и остават там. Не ги търси в твоята сметка в банката!

   Ето какво трябва да направиш, ако искаш да си ги прехвърлиш в банковата ти сметка:

   Прехвърляне на пари от баланса ти в PayPal към личната ти сметка в банката:
   Ако искаш да ги прехвърлиш в банковата ти сметка, трябва да отидеш в „My Account“ -> „Withdraw“ -> „Withdraw Funds to your Card“ -> избираш картата ти (сметката ти) и „Continue“. След това остана само да потвърдиш „Confirm“. Като парите ще бъдат отразени в сметката ти до 2-3 работни дни и ще ти вземе такса от 2€ ;)

   Успех! (up)

   GD Star Rating
   loading...
 9. Здравейте,скоро си направих регистрация в PayPal ако искам да се откажа от регистрацията си какво трябва да направя.Ако ми отговори някой ще съм благодарна !

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Ето как да затвориш акаунта си в ПейПал:

   Отиваш в „Profile“ и после „My settings“ и след това на първия ред където пише „Account type“ в дясно има „Close account“ и цъкаш там.

   Успех (up)

   GD Star Rating
   loading...
 10. Здравейте.Бих искала да попитам какво точно е issue refund?Получих следното плащане:

  Payment Received (Unique Transaction ID # …………….)

  Sent by:
  Silvio Báаz (The sender of this payment is Non-U.S. – Verified)
  Buyer email:
  silviop@outlook.com
  Payment sent to:

  b……..@gmail.com
  Amount received:
  $2.05 USD
  Fee amount:
  -$2.05 USD
  Net amount:
  $0.00 USD

  Issue a refund Help

  You have up to 60 days to refund the payment.

  Date:
  Jun 24, 2013
  Time:
  01:50:35 PDT
  Status:
  Completed

  Та въпросите ми са следните:
  Ако притисна issue refund какво ще стане?Или ако не притисна какво ще стане след 60 дни?Одържат ли ми се някакви такси?И въобще защо ми се появява това issue refund?Досега никога не ми се е появявало.Винаги, когато съм получавала плащане всичко е било нормално. Благодаря предварително!

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Петя,

   Тази опция е за връщане на парите, т.е. ако ти продаваш нещо, то значи, че купувачът иска да върнеш платените от него пари.

   За сега мога да ти отговоря само толкоз. Кажи ми какъв е точно случая. Това ли е цялата сума, която купувачът е заплатил за продукта: $2.05 USD? Писал ли ти е нещо от сорта, че е недоволен или си иска парите обратно поради някаква причина?

   Твоите варианти ти три:
   – Да му върнеш парите.
   – Да се свържеш с него и да го попиташ какво не е наред.
   – Или нищо да не правиш. Не натискаш „issue refund“, парите си остават в теб и това е.

   Все пак, ако става въпрос за ebay, имай в предвид, че ако клиента е недоволен, вероятно това ще ти се отрази и feedback-a ;)

   А 60-те дни са ти срока, в който можеш да му върнеш парите или той да си ги поиска. След това не може… или поне не може по този начин чрез „issue refund“. Поне така го разбирам аз :)

   Също искам да знаеш, че не съм се занимавал с търговия досега. И не съм сигурен на 100% дали отговорът ми е точен, но се надявам поне малко да съм помогнал :)

   GD Star Rating
   loading...
 11. Илияна Пантушева

  Здравейте,и аз много благодаря за чудесната статия!Скоро се регистрирах в PayРаl за да получавам плащания от онлайн магазин,разбрах как се прехвърлят ,но как трябва да се върнат парите?
  Ако може да ми помогнете ще ви бъда много благодарна!

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей, Илияна!

   Първо на главната страница, където са ти транзакциите открий плащането, което е направил купувачът към теб. Можеш също така да избереш само получените плащания, ако по-лесно ще го откриеш: „Payments received“.

   След като го откриеш, даваш „Details“. Там имаш опция „issue refund“. Даваш на него и после пишеш нужната информация в полетата и “continue”. И накрая пак даваш „issue refund“.

   Имай в предвид, че това ще отнеме някакво време. Също така имаш срок от 60 дни от момента на плащането да го направиш.

   Винаги имаш и втори вариант… Просто да му изпратиш парите на човечеца по обикновеният начин.

   Успех!

   П.С.: Имам една лична молба към теб :)

   Тъй като имаш онлайн магазин и съответния акаунт за това, а на мен в статията ми липсват описания от сорта на:
   – как се получават на пари;
   – как се връщат пари от страна на продавача;
   – как се прехвърлят пари от баланса в ПейПал към личната сметка в банката
   и изобщо всичко, което липсва тук…

   Нужни са ми скрийншотове с всички действия, които се правят в тези случаи.

   Много, много, много ще се радвам, ако ми помогнеш в тази насока за да успея да завърша статията и тя да бъде достатъчна подробна и полезна за другите. Ако ти се занимава разбира се :)

   Желая ти много успехи в онлайн търговията! (up)

   GD Star Rating
   loading...
   • Илияна Пантушева

    С удоволствие,но още съм начинаеща.Сега в момента имаме такъв случай,парите са в моят акаунт,но още не е решила клиентката дали да и ги върна.Като има развитие ще пиша.

    GD Star Rating
    loading...
    • Илияна Пантушева

     Здравей отново, за съжаление още не е решила клиентката дали да върнем парите,но реших да си прехвърля плащанията към сметката.Не видях accept or deny.В Payment status-Completed d a Order status/Actions-issue refund, имах по-старо плащане от 60дни и това Order status/Actions-issue refund
     липсваше.Иначе прехвърлянето на парите е по същият начин както си описал.За всяко прехвърляне се взима такса 2euro , затова трябва да се изчакат повече приходи, така мисля.
     Дано съм помогнала!

     GD Star Rating
     loading...
 12. Може ли чрез Peypal да се преведат пари в банкова сметка в чужбина

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   Можеш да изпратиш пари от твоята банкова сметка чрез ПейПал към друг акаунт. Съответно след това получената сума може да се прехвърли в банката.

   Т.е. да, може! :)
   За повече подробности прочети темата и коментарите ;)

   Поздрави!

   GD Star Rating
   loading...
 13. Николай

  Имам проблем с регистрацията. Безпроблемно отворих сметка в PayPal и приведих известна сума в долари. След това изпратих по сметката на сина ми част от сумата. Той я прие, но след малко сумата ми беше върната, И последваха множество изисквания за верификация. изпратих сканирано копие на личната си карта , на международния си паспорт , на сметката от данъчната декларация за плащане на жилище. След това извадих дебитна карта на Visa Electron, приеха я изтеглиха контролната сума и от извлечението от банката изпратих кода за потвърждение и него приеха. Но още остава – Your account access is limited. Learn how to remove this limitation. – We need a little bit more information about you to help confirm your identity. От всичката информация само не съм попълнил банковата сметка в САЩ – защото нямам такава.. Имате ли идея какво се случва?

  Поздрави

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Николай,
   За съжаление почти не мога да ти помогна :( Но все пак, мога да ти кажа следното:

   Доколкото знам тези верификации първо изискват време. Може би трябва да почакаш малко или пък много… Другото което може да се окаже, е че може да не са ти приели сметката от данъчната декларация за достатъчно доказатество. Звучи тъпо, но няма да се учудя… Ако не са го приели, може да пробваш със сметка от тока или някаква квитанция… При всеки е различно. Абе с две думи, разправия си е :)

   Единственото, което мога да те посъветвам е първо да разговаряш с тях.

   Но би трябвало да не е проблем това, че нямаш сметка в щатите :)

   Пожелавам ти успех!
   Също така, много ще се радвам, ако после споделиш какъв е резултата от цялата тази борба (up)

   GD Star Rating
   loading...
   • Николай

    Здравей Любо

    Сагата PayPal приключи успешно. Свързах се с тях по пощата. Първо изпратих e-mail на адрес webform@intl.paypal.com (от полето „Contact us“). Те веднага върнаха автоматичен отговор със общи указания как да се разреши проблема. Тъй като бях изпълнил всички изисквания, трябваше да се свържа с човече за да разискваме конкретно. Това стана с REPLAY на получения e-mail и пощата ми вече е отишла при реално човече – служител на PayPal . Той е разгледал внимателно документите ми, видял, че всичко е наред и разблокира сметката ми. Даже ми се извини. Може би ако не бях се свързал с тях проблем щеше да виси не знам докога.

    Поздрави

    GD Star Rating
    loading...
    • Здрасти отново!

     Радвам се, че проблема е разрешен. Браво! Общо взето много често се случват такива работи, не само с ПейПал, а по принцип. И аз съм попадал на какви ли не подобни драми: с резервации, онлайн покупки, хостинги и др.. Цаката си му е разговорите „на четири очи“ и това е… Ако не ги гониш да ти обърнат внимание, не става.

     Ако решиш, заповядай и в страницата на BBCityLights във Фейсбук: https://www.facebook.com/BBCityLights :)

     Радвам се, че писа!
     Още веднъж, поздравления и успех! (up)

     GD Star Rating
     loading...
 14. Здрасти, регистрирах се в системата наскоро, за да си купя едни неща от китайски сайт, направих всичко не по твоя ред, но ми се получи!!! Първо се регистрирах и преведох парите на въпросния сайт, излезе ми и в китайския сайт и в PayPal, че парите са изпратени, влязох след това в акаунта ми за интернет банкиране,за да проверя какво се случва с парите ми все пак и освен парите за покупката ми бяха дръпнати още два пъти по 1,95лв. които не бяха отбелязани нито в PayPal нито в китайската разписка. После в PayPal излезе съобщение,че за по.голяма сигурност е добре да регистрирам картата което ще ми струва 1,5 евро, които до 24 часа системата щяла да възстанови. Помислих, че тези пари са за това, нищо че дефакто бяха 2 евро, но като не се знае на какъв курс работят реших, че е това. Обаче последвах стъпките след съобщението и тогава се получи въпросната регистрация на картата със всичките му кодове и потвърждения, както си го описал по горе и сега вече ги дръпнаха въпросните 2,96лв (1,50евро). Та въпроса ми е какви са тези 2×1,95, възможно ли е да са някакви такси на банката и ли имат нещо общо с PayPal?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Ванеса,

   Това, което се сещам в момента е:
   – провери в интернет банкирането на банката ти, дали там не е отразено къде са отишли тези пари;
   – провери отново дали в китайския сайт не са ти ги дръпнали за доставка, някаква такса или нещо от сорта, което да не е отразено в разписката им;
   – имай в предвид също, че при плащане в друга валута, ПейПал си обръща парите по техен си курс. Т.е. от там да ти идва разликата;
   – както казваш ти, също е възможно и да са такси на банката. Няма да се учудя. Провери.

   Все някъде трябва да е отразено. Провери внимателно навсякъде: в сайта, в банката, в ПейПал

   Ще се радвам да споделиш, ако откриеш къде е проблема :) Успех! (up)

   GD Star Rating
   loading...
 15. Ижан Чолаков

  Здр Любо,
  От Банка ДСК предлагат някаква виртуална карта-virtual visa card. Според теб дали ще може да се регистрира в PayPal и дали ще е по добре с нея?
  Още само проучвам, затова питам.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   По принцип през ПейПал ще е същото. Т.е. и да си направиш виртуална карта и да не си направиш, правилата и таксите на ПейПал са ти същите.

   Тъй като и аз работя с ДСК, преди доста време се бях поинтересувал от въпросните виртуални карти които предплагат. Представляваха нещо като допълнителна сметка, която я захранваш само тогава, когато плащаш нещо. Т.е., по този начин уж са ти били защитени парите.

   Когато разговарях с тях за да ги попитам дали тази „карта“ играе ролята на предплатена карта, ми отговориха, че не е такава. Не знам дали все още е така. Поинтересувай се. Може да са се усетили вече, че в този си вид, в който я предлагат тази услуга е просто безмислена.

   По принцип предплатената карта (prepaid card) има съвсем друго предназначение. Чрез нея можеш да прескочиш ПейПал и да платиш директно с prepaid картата, като въведеш данните й в даден сайт като кредитна карта (Visa или MasterCard). Ако виртуалната карта от ДСК са я направили по този начин, това е страхотно. Попитай, но се съмнявам.

   Относно предплатените карти бях писал една друга тема, която можеш да видиш тук: „С предплатена карта в интернет“. Прочети там и ще ти стане малко по-ясно как стоят нещата с този вид платежно средство. (read)

   Поздрави!
   П.С.: Ако разбереш как стоят нещата сега с тяхната виртуална карта ще се радвам да споделиш тук. :)

   GD Star Rating
   loading...
 16. iskam da popitam dali moje v eBay da polzvam PayPal akaunta na drug(priqtel),ili opredelen PayPal akaunt raboti s opredelen eBay akaunt samo.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Съжалявам за позакъснелия отговор :)

   Честно казано не съм опитвал. Би трябвало да стане. Но имай в предвид, че по този начин може да объркаш продавача. Според мен трябва да го предупредиш за това, както и да имаш в предвид, че някой от продавачите в eBay вземат адреса и данните на купувача за доставка от PayPal.

   Опитай. От опит глава не боли :)

   Ще се радвам да кажеш после какъв е бил резултатът :) Успех!

   GD Star Rating
   loading...
 17. Трайкова

  Здравейте, имам регистрация и въведена 1 банова карта VISA ELEKTRON преди 1 година, сега искам да добавя още една карта,но ми дава сообщение,че картата е невалидна и да се обърна към банката, от там казват,че няма проблем с картата.Може ли да имам 2 карти към акауната и дали, че картата е на 0 е причинара за отхвърлената регистрация?Спешно трябва да повъчам нещо от един сайт и може ли да ползвам вече въведената карта от преди година,но чета че имало някакъв код,който аз незнам къде да намеря?Благодаря

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   Относно картата, за съжаление не мога много да ти помогна. До някъде не се учудвам в това, че картата не е приета. Аз лично имам една дебитна карта на ОББ, която за нищо не става и никъде не я приемат… Единственото което мога да ти кажа е да провериш да не и е изтекъл срокът или пък да си объркала имена, адреси и т.н.

   По принцип може да имаш 2 регистрирани карти и това, че е празна не би трябвало да е проблем, при регистрирането и. Единствено, ако я верифицираш, ще ти се наложи да вкараш малко парички вътре (1.5€)

   Можеш без проблемно да използваш старата си карта. Ако сумата е голяма, обаче ще ти се наложи и да верифицираш картата. Всъщност това го препоръчвам. Мисля, че съм описал добре в темата стъпките по верифицирането. Опитай, пък ако имаш някакви въпроси питай :)

   Успех! (up)

   GD Star Rating
   loading...
 18. Имам следния проблем

  на няколко пъти въвеждах номер на карта без завършване на поръчката
  Предполагам че Пей пал събира такса при всяко въвеждане на номер на карта

  Направи ми впечатление че таксите ги събира в евро и в долари

  Накрая въведох последния код за активация
  Как става възстановяването

  Това са събраните такси – защо кодовете и сумите са различни?

  .08.2013 19:50:19 1.47 / 1.00USD PAYPAL 35314369001 GB 00098002023/00000001
  14.07.2013 09:06:54 1.50 / 1.00USD PAYPAL 35314369001 GB 00098002023/00000001
  14.07.2013 08:32:55 1.50 / 1.00USD PAYPAL 35314369001 GB 00098020011/00000001

  Сума Име на търговец Тип на търговец
  18.07.2013 18:55:27 1.49 / 0.76EUR PAYPAL 35314369001 LUXLU 00000000000/00000001

  GD Star Rating
  loading...
  • Привет,
   Честно казано от това, което си ми написал не разбрах особено много :)
   Каква поръчка правиш? Къде?
   Код за активация? За верификация на картата ли говориш?
   Ако е за варификация на карта, то кода трябва да е 4 цифрен. Аз тук такъв не виждам?

   По принцип, когато съм добавял карти в ПейПал до сега пари за това не ми е взимало (wtf)

   Ако я верифицираш взима 1.50€ и после ги възстановява, но за такса при въвеждане на нова карта аз не знам да има. …Или това е нещо ново (nz)

   GD Star Rating
   loading...
 19. Mnogo podrobno , i perfektno obqsneno , adski blagodarq :) (yep) (yep) (yep) (yep)

  GD Star Rating
  loading...
 20. Здравейте,
  искам да питам дали мога да добавя моя карта в Pay Pay акаунда на брат ми, че старата му изтича и аз му ползвам акаунда??

  GD Star Rating
  loading...
  • Може и да успееш. Чувал съм за такива случаи. Не съм пробвал, но има и не малка вероятност да ти блокират картата или пък да ти замразят платената сума.

   По-добре си направи твой PayPal акаунт или пък брат ти като си поднови картата, отново я ползвай нея.

   Картата важи до края на календарния месец, който е написан като срок на валидност на нея ;)

   Интересно ми е, ако пробваш какъв ще бъде резултата. Така че, ще се радвам да пишеш какво е станало после :)

   Успех!

   GD Star Rating
   loading...
   • …някой казват, че като сме с еднакви фамилии щяло да стане?? Просто трябвало имената в PP формата за добавяне на карта да съвпадат с имената на картата… (?)

    GD Star Rating
    loading...
    • И аз така съм чувал, че първото име при въвеждане на карта може да се променя, т.е. пишеш твоето. Но фамилията задължително трябва да си остане същата, като в случая вие сте с еднакви фамилии. Но не гарантирам, че ще стане. Чел съм го някъде и колко е вярно… не знам (nz)

     Решението си е твое. Но пък ми стана любопитно какво ще се случи :)

     GD Star Rating
     loading...
     • ако можеш дай източник на тази информация или ми кажи някой чуждестранни форуми да се консултирам

      GD Star Rating
      loading...
 21. Здр, искам да попитам ако нямам никакви кредитни или дебитни карти само спестовна сметка мога ли да си отворя сметка в PayPal за да си поръчам нещо от Америка понеже изискват плащане с PayPal? (?)

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Криси, :)

   За съжаление, отговорът e не :) Т.е. ти сметка в PayPal можеш да си отвориш, но няма как без кредитна или дебитна карта да я използваш :)

   GD Star Rating
   loading...
   • Благодаря много за бързия отговор,но само още едно въпросче каква карта точно да кажа,че искам когато отида в банката (сметката ми е на ДСК )?

    GD Star Rating
    loading...
 22. Относно 4цифрения код за активацията-къде трябва да го получа? Благодаря :)

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Мая,
   След като PayPal ти дръпнат 1.5€, в извлечението ти на картата, ще бъде отразен кода.
   Ако имаш онлайн банкиране го виж там. Ако нямаш, то тогава ще трябва да се разходиш до банката и да поискаш да ти го кажат.

   Ще го откриеш написан в графата „основание за плащане“.

   Поздрави! (up)

   GD Star Rating
   loading...
 23. При регистрацията на нов акаунт, освен известните 1,50 евро, ми са взети и два пъти по 1 долар.
  Нищо не съм купувал.
  Някой да е имал подобен случай и дали ще се възстановят тези долари? (?)

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Кирил,
   За съжаление не мога да ти помогна :( Обърни се към PayPal с този въпрос. Ако нямат логично обяснение, ще ти върнат парите :)

   Ще се радвам да пишеш след това за да кажеш какво е станало :)

   GD Star Rating
   loading...
 24. Това е отговор на моето запитване към PayPal:

  „I have reviewed your account and can see that this transaction is a temporary authorisation charge. An authorisation is a common method banks use when validating that credit cards are active and available for online payments. Whenever you add or edit a card on your PayPal account, our credit card processor will temporarily place a $1.00 USD charge on your account as part of this authorisation process.
  Please note:
  The authorisation will remain on your card for a short time and will show a „hold“ or „pending“ status.
  It may take a few minutes or up to 30 days, depending on your bank, for the transaction to be removed from your account and the $1.00 USD to be released to your card balance.
  You may see an authorisation even if the card was not approved.
  I hope that I have been able to resolve your query with this information.

  If you have any further queries regarding this matter, please do not hesitate to contact us. I wish you the best with your future PayPal transactions.

  Thank you for your time and have a nice day.

  Yours sincerely,
  Monica
  PayPal „. (read)

  GD Star Rating
  loading...
 25. Моля за отговор на три въпроса:
  1.направих опит да се регистриам в PayPal , но от банката ми дадоха на няколко пъти не точния код за верификация и акаунта ми беше блокиран.
  Какъв е начина да си възстановя регистрацията?
  2. Само с разблащателна сметка ли мога да участвам или може и със сметката на обикновен спестовен
  влог
  3.какви точно документи са необходими за регистрация в Pay pal

  Благодаря предварително

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   1. Щом в банката са такива некадърници, отиваш пак и казваш, че искаш да ти пуснат онлайн банкиране, като след това да ги нахраниш хубаво, за това, че са ти създали пробеми :)
   Като ти го пуснат си извади кода сама :) За да ти възстановят акаунта им пиши на ПейПал какъв е бил проблема и би трябвало да откликнат на молбата ти. Но първо си направи онлайн банкирането, за да не стават грешки пак :)

   2. Да, само с разплащателна :) Т.е. с Visa Electron или кредитна.

   3. Никакви. Само си оправяш верификациите и си ОК :)

   Успех!

   GD Star Rating
   loading...
 26. Божидар

  Здравейте, Имам един проблем който ме мъчи известно време.Направих си Paypal акаунт и го потвърдих чрез Mastercard за да може да получавам парите които ми изпращат от Youtube, но когато реших да добавя и банковата сметка на картата за да може да изтегля парите можех да добавя само сметка в САЩ.100% Сигурен съм че, не съм избрал САЩ за държавата на която регистрирах Paypal.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   За съжаление аз не мога да ти помогна :( Обърни се с този въпрос към ПейПал за да разрешите проблема. Малко по-нагоре в коментарите имаше човек с подобен проблем. След разговор с ПейПал всичко си дойде на мястото. Прости им пиши.

   Успех! (up)

   GD Star Rating
   loading...
 27. ЗДРАСТИ ДА ПИТАМ САМО НЕ РАЗБРАХ ТОВА ЗА ПОВДИГАНЕ НА ЛИМИТА ЛИМИТА В РЕГИСТРАЦИЯТА ДА ГО ПРАВЯ ЛИ ИЛИ НЕ ЩОТО ГО ПОЧНАХ И СЕГА МИ ИСКА ЛИЧНА КАРТА ДАЛИ ДА Я ДАВАМ А КАТО СЪМ ГО ПОЧНАЛ ПОВДИГАНЕТО НА ЛИМИТА МОГА ЛИ ДА ПРЕХВЪРЛЯМ ПАРИ ДО КАТО НЕ ГО ЗАВЪРША И ЛИ СЛЕД ТОВА .ИСКАМ ДА ИЗТЕГЛЯ ОТ ЕДИН САЙТ ОКОЛО 1200 ДОЛАРА НО МИСЛЕХ ЧЕ НЕМОГА АКО НЕ ВДИГНА ЛИМИТА АКО ИСКАМ НА ЕДИН ПЪТ ДА ГИ ПРЕХВЪРЛЯ .ТАКА И ДА ПИТАМ ОТ ДРУГИЯ САЙТ МИ ПИШЕ ДА НАПИША АБВ С КОЕТО СЪМ СЕ РЕГИСТРИРАЛ В ПАУ ПАЛ И КАТ ГО ДАМ И МИ ИСПИШЕ В ДРУГИЯ САТ ОБРАБОТВАСЕ СИСТЕМАТА АЗ ТРЯБВАЛИ В ПАУ ПЕЛ ДА НАПРАВЯ НЕЩО ЗА ДА ЗАПОЧНЕ ПРЕХВЪРЛЯНЕТО ИЛИ СЕ ЧАКА САМО ЧАКАМ ОКОЛО 3 ДНИ И НИЩО МОЛЯ ОТГОВОРИ

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Жоро,

   Почти нищо не разбрах от това, което си написал…

   Направи си верификацията на картата. И да, ще отнеме няколко дни…

   За да ти преведе някой пари, то ще е нужно да му дадеш имейла ти, с който си се регистрирал в ПейПал.

   При превеждане на такава голяма сума, нищо чудно да ти поискат да доказваш на ПейПал-ците, че това си ти. Ако стане така, просто изпълни това, което искат.

   Успех.

   П.С. Моля пиши разбираемо, защото нищо не се разбира. С този правопис, втори път няма да допусна коментара ти тук! Даже се чудя, защо го одобрих… (wtf)

   GD Star Rating
   loading...
 28. Константин

  Здравейте! Имам следния въпрос: Регистрирах се безпроблемно в PayPal с карта MasterCard към Postbank; използвам и интернет банкирането на въпросната банка. Кода за потвърждение не успях да го видя и трябваше да ходя до банката от където ми го дадоха и ми казаха, че няма как да го видя от интернет банкирането (нали това банкиране трябва да ми пести време все пак.. ?!) както и да е, всичко мина ОК. В профила в PayPal имах 1.5E – това е сумата, която са ми дръпнали от картата ли? Реших да направя едно пробно плащане на стойност от около 4,3 лв към grabo.bg; завърших плащането и видях в подробностите от транзакцията в paypal, че са ми дръпнати от картата около 1,3 лв (това сума която се дръпва за да се добави към въпросните 1,5 Е ли е?) и в интернет банкирането си не виждам по никакъв начин днешната транзакция…

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Според мен проблема, че не си видял кода в интернет банкирането ти, вероятно идва от самата банка. Аз използвам ДСК и си го видях, когато си регистрирах картата в ПейПал.

   Да, еврото и 50 са ти ги върнали.

   Когато си платил в Грабо, вероятно от сметката ти в ПейПал са използвали наличността от 1.5€ и са довзели остатъка от твоята сметка в Пощенска банка :) А колкото до отразяването на самата транзакция… Предполагам, че се бави и ще ти излезне тези дни. И при мен не винаги се отразяват веднага. Това отново си зависи от банката ти ;)

   Поздрави!

   GD Star Rating
   loading...
 29. Здрасти Любо моля те за помощ.
  на 25.09 един 1овек поиска да купи от мен едни джанти незнам от коя страна е но му казах че нямам паипал акаунт но той въпреки това ми изпрати парите за някакъв превот от 300евро и сумата която му поисках общо 900 евро. паипал ми пратиха собщение че тои ми е пратил парите аз на него му казах банковата ми сметка имената и данните каде се намира стоката, аз в последствие направих акаунта той вече ми беше пратил записа за парите сега незнам вобще какво да направя как да пратя тези 300 евро на кои и как да пратя джантите и как да си зема парите пълна мъгла ми е моляте помогни ми?

  GD Star Rating
  loading...
 30. Имам въпросче за регистрацията.- Полето с адреса на български с латиница ли да въведа,или на английски.Например Ulica или да напиша или street

  GD Star Rating
  loading...
 31. Къде да намеря този 4 цифрен код
  НА Уни кредит сам

  GD Star Rating
  loading...
 32. И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЛИ ТРЯБВА ДА Е КРЕДИТНА

  С ПРЕДПЛАТЕНА ВИЗА ОТ 20 ДОЛАРА МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ЗАРЕДИ PAY PAL

  GD Star Rating
  loading...
  • Кодът ще го откриеш в извлечението ти от банката, или ако имаш активирано интернет банкиране. Би трябвало да го видиш в полето „основание“ на транзакцията ти към ПейПал с 1.50€, но тя не се отразява веднага, така че почакай поне няколко дни.

   Не е задължително да е кредитна карта. Можеш да регистрираш и дебитна – VISA ELECTRON. С предплатена карта не съм пробвал, но си мисля, че също би трябвало да стане, макар и да няма много смисъл от това ;)

   Успех!

   GD Star Rating
   loading...
 33. Гергана

  Здравейте, благодаря Ви за статията, много е полезна. Все още не съм си направила регистрация. Въпросите ми са:
  1. Пайпал имат ли такси като нашите банки при получаване и при пращане на пари? А банката, към която ще е дебитната ми карта ще има ли такси, когато Пайпал оперира с нея?Пайпал имат ли такси за месечни обслужвания и такива за закриване на сметка? Прочетох за 2те евра, които взема Пайпал при прехвърляне към дебитната ми карта.
  2. Ще дължа комисионна на сайт посредник, на определена дата в месеца. След като получавам пари чрез Пайпал и после ги прехвърля в дебитната си карта, сайта посредник ще може ли да си ги изтегли от дебитната карта или те трябва да са налични в Пайпал за точната дата?
  Много благодаря предварително.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Гергана,
   Първо съжалявам за късния отговор. :)

   1. Единствената такса, която ще си взимат е 2€ при прехвърляне на пари към личната ти сметка в банката, независимо от големината на сумата. Други такси няма.

   Другото, което трябва да знаеш, е че ако се налага обръщане на валута, то това ще става по курсът на ПейПал, а не по този на банката ти. Т.е. тяхния курс е малко по-неизгоден, но разликата се усеща само при големи суми.

   От банката пък, ще си ти вземат таксите, които си вземат по-принцип, според зависи от условията им.

   Ако не си си извадила карта, то те съветвам да се поинтересуваш, коя банка взима най-малко месечни такси тип „поддръжка“, „обработка“, месечни или годишни такси и т.н. Също така в никакъв случаи не трябва да е на ОББ, тъй като картите им за нищо не стават.

   2. Определен сайт или по-точно фирма може да ти взима месечни такси, комисионни или каквото е нужно автоматично. Единствено трябва да имаш наличност в твоята банкова сметка. И да… парите могат да бъдат дръпнати от фирмата директно от твоята сметка. ПейПал позволява това. ;)

   Успех (up)

   GD Star Rating
   loading...
   • Гергана

    Благодаря за отговора, днес си извадих карта на ДСК. Там имат само месечна такса, а нямат годишна. Разпитах и за останалите такси. Сега ще опитам да се регистрирам в Пейпал и вече ще следя какви такси и за какво се удържат.

    GD Star Rating
    loading...
 34. Силвия

  Здравейте,имам такъв въпрос.Аз имам регистрация в PAY PAL.Обаче немога да се сетя за потребителското има ,обаче не се сещам и за мейла който ползвах при регистрацията,понеже мнго трудно я регистрирах и си правих 2-3 мейла и не мога да се сетя за тях.Благодаря ви.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Силвия,
   При затруднения с влизането в акаунт на ПейПал е измислен доста хитър начин…

   На главната страница под „Login“ има „Problem with login?“. Цъкаш там и имаш следните три опции:
   – I don’t know my password/Не си помня паролата
   – I don’t know what email address I used/Не помня кой имейл адрес използвах
   – I don’t know either one/Не помня нито едно от двете.
   Ако избереш третото ще имаш възможността да избереш между три имейл адреса, които може да си използвала.

   Ако нищо от тези опции не може да помогне, то и аз не мога :) Хубаво си помисли кой имейл си използвала.

   Успех!

   GD Star Rating
   loading...
 35. Zdravei iskam da popitam poneje iskam da vkaram pari v paypal akaunta si ot bankata mi no ne uspqvam nqmam i add founds koeto vijdam navsqkade i neznam kakvo da pravq opitah vsi4ko zvanqh i na bankata si no te kazaha 4e tova e ot saita paypal ako moje nqkoi da mi pomogne kak da prehvarlq pari ot bankovata mi smetka v paypal blagodarq mnogo.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   Защо трябва да ги прехвърляш там? Няма смисъл. Ако пазаруваш през интернет, то сумата може да ти бъде взета от картата. Ако искаш да превеждаш пари на някой или от някъде ще ти взимат някаква месечна вноска например, то процедурата е същата… пак от картата.

   Според мен няма смисъл да ги прехвърляш там :) По принцип баланса ти в ПейПал служи главно за получаване/връщане на пари към теб :)

   А колкото до банките… Тях ПейПал не ги засяга. Aко ти помогнат за нещо по този въпрос, то ще е само от добра воля :)

   GD Star Rating
   loading...

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван! Задължителните полета са маркирани с *

*


*

 
x

Виж също

Виртуална карта VISA от ЦКБ

С този пост искам да внеса малко повече яснота за това как функционира виртуалната предплатена карта VISA на ЦКБ, тъй като преди да си направя такава изчетох всичко в сайта, ...

Този сайт използва услуги, които запазват свои собствени бисквитки. С използването на сайта, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки. Повече

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close