Начало / Категории / В помощ / Всичко за PayPal. Какво представлява, регистрация и плащане

Всичко за PayPal. Какво представлява, регистрация и плащане

PayPal

PayPal е най-известната електронна система за плащане. Представлява електронна алтернатива на традиционните разплащания с чекове и банкови преводи. Нейни потребители могат да бъдат: частни лица, търговци, големи фирми и корпорации. Тя е собственост на eBay Inc., като повече от 90 процента от плащанията в еВау се извършват през PayPal.

Чрез PayPal всеки човек, който притежава валиден имейл, може да превежда пари на друг човек с имейл. Инициаторът на превода трябва първо да си отвори сметка в PayPal и да я обезпечи със средства. Сметката в PayPal може да бъде обезпечена чрез кредитна, дебитна карта или чрез сметка в банка. За да получи парите, получателят може да изиска чек от PayPal, да си отвори сметка в PayPal или да посочи банкова сметка за превод на сумата. В този смисъл PayPal представлява посредник, който улеснява електронната търговия по света, без да разкрива финансова информация при сделките.

От Май 2007 година PayPal позволява изпращане на пари от България, а от Октомври същата година българските потребители могат и да получават средства, като с това се отварят много врати на българския потребител.

Чрез PayPal можете да плащате навсякъде, където е обозначено с тяхното логото или изрично е написано при методите за плащане, че това е възможно.

Картите, които можете да регистрирате в тяхната система са:
(visa) кредитна карта Visa;
(visaelectron) дебитна карта Visa Electron;
(mastercard) кредитна карта MasterCard;
(americanexpress) кредитна карта American Expres;
(discover) кредитна карта Discover.

Има и друг вариант, с предплатена карта, но аз лично не виждам смисъл в това да се регистрира такъв вид карта. Една дебитна карта Visa Electron ви върши перфектна работа в случая, особено ако тя няма месечни такси, то това е най-доброто решение ;)

Трябва да ви предупредя, че PayPal не приема всички видове карти! Дори и да пише, че приемат такива карти, ако от банката не са позволили онлайн разплащане с този тип карти няма да я приеме. Пример за това дебитните карти Visa Electron на Банка ОББ!

Аз лично използвам Visa Electron на банка „ДСК“. Други приемани дебитни карти за които съм чувал са на банките: „Първа инвестиционна банка“, „Райфайзен Банк“ и „Централна Кооперативна Банка“.

 

Как да се регистрирам в PayPal?

Отворете страницата Paypal.com.

След като сте влезнали в сайта започнете регистрацията, като цъкнете на „Sign Up“.

PayPal registration

След това ще ви се отвори страница, в която можете да избирате между два вида акаунти: обикновен и бизнес.

Ако не сте фирма, то на вас ви е необходим обикновен акаунт.

PayPal registration

След това преминаваме на регистрационната форма. Там трябва да попълните всичко правилно, задължително на латиница и името ви да е написано на английски език по същият начин, както е по документи и на банковите ви карти.

PayPal registration

Вече имаме попълнена регистрационна форма с всички необходими данни и можем да продължим напред като създадем акаунта „Agree and create account“.

По-нататък е възможно да ви поиска да попълните кода от картинката. Мисля, че това няма смисъл да ви го показвам и да обяснявам какво е, затова преминаваме напред.

Следва да регистрираме и нашата първа карта в системата. Това е и първият етап от регистрирането на вашата банкова карта. Пишете всичко внимателно и точно.

PayPal registration

При всичко попълнено натискаме „Continue“ и ще ви прехвърли във вече направеният от вас акаунт, но не мислете, че сте приключили :D

Все още не сме свършили най-трудното, а именно да се справим с този проблем: PayPal registration. Това означава, че картата не е потвърдена. От тук нататък следва да верифицирате картата, като цъкнете на линка „Get Verified“. Важно е да го направите. Така ще потвърдите, че сте неин притежател. А и някои сайтове имат условие, акаунта ви да е верифициран.

PayPal registration

Задължително се уверете, че в картата, която сте регистрирали имате наличност, защото при следващите стъпки от PayPal ще ви дръпнат 1.50€. Срещу тази транзакция вие ще получите т.нар. „PayPal Code“. Него ще го откриете в своето месечно извлечение или отчета за всички плащания с вашата карта в банката. Т.е. или ще трябва да се разходите до банката и да си потърсите кода, или пък, ако имате активирано онлайн банкиране в съответната банка, ще си извадите сами кода от там от  извлечението. Тази сума ще ви бъде възстановена по вашата сметка в PayPal, когато въведете кода и потвърдите картата.

 Стигаме до този прозорец, където, ако сте пропуснали стъпката с регистрацията на картата ще трябва да я направите. Вече знаете какво трябва да се попълва тук..:

PayPal registration

След като сте завършили ще видите това:

PayPal registration

След като получите кода си, пак се връщате на линка с верифицирането и го въвеждате:

PayPal registration

Така… Почти сте готови.

PayPal registration

Остана само още едно потвърждение. Става бързо :)

PayPal registration

От тук нататък мисля, че знаете какво да правите… Отивате във вашият имейл, с който сте направили регистрацията и потвърждавате.

И след като вече всичко сте направили остана да ви кажа само… Честито! Вече имате пълноценен PayPal акаунт, с който можете да се разплащате и да получавате пари само с няколко клика.

Изпращане на пари

Когато искате да изпратите пари на някой, първо трябва да знаете, че ще ви е нужен имейла на получателя и чрез него ще изпратите сумата. Ето как става:

Отивате в „Send Payment„. Попълвате имейла на получателя, след това сумата, която искате изпратите, както и избирате необходимата валута за целта. Имате също и няколко опции от които можете да избирате. Те играят ролята на нещо като основание за плащането.

След като попълните всичко необходимо, продължавате с бутона „Continue“ и след това потвърждавате с „Send Money„.

Получаване на пари

Когато получите пари през ПейПал, би трябвало те да бъдат отразени директно в баланса на PayPal на главната страница, като е възможно да имате опции “Accept” и “Deny”. Т.е. да приемете или да отхвърлите плащането/получената сума. Ето един скрийншот от страницата на PayPal: ЦЪК.

Получили сте пари, но нямате акаунт в ПейПал

Да, има го и този вариант, когато някой ви е превел сума без да пита, имате ли ПейПал или не.

Ако това се случи, вие ще сте получили имейл, с който ПейПал ви уведомява, че има изпратена сума към вас.

Това, което трябва вие да направите за да си получите сумата е да се регистрирате, т.е. да си направите ПейПал. Задължително регистрацията ви трябва да бъде с имейла, на който е изпратена сумата и е получено уведомителното писмо за получена сума към вас.

След като вече имате акаунт, то задължително трябва да потвърдите имейл адреса си, като следвате стъпките описани по-горе.

Когато сте приключили с регистрацията и потвърждението на имейл адреса ви, то получената сума вече трябва да е отразена в акаунта ви.

В този случай бъдете много бдителни, защото много лесно можете да се окажете измамени. Напоследък доста често се свързват с мен измамени хора. Накратко схемата е следната:

Получавате фалшив имейл с получена сума, като изпращачът започва старателно да ви убеждава, че за да си получите сумата, трябва да преведете пари през Western Union или MoneyGram. Това в никакъв случай не го правете!

При получаване на уведомителен имейл за получена сума знайте, че след направата на акаунт в ПейПал с потвърден имейл адрес, изпратените пари задължително ще бъдат отразени на главната страница на акаунта ви! Ако това не се случи, то това е измама!

Как да прехвърлите сума от баланса ви в ПейПал към личната сметка в банката

Първо, трябва да знаете, че когато получите някаква сума пари, трябва да я търсите в баланса ви в ПейПал, а не във вашата сметка в банката! Логично е, но съм получавал и такива въпроси :)

За да прехвърлите парите си от ПейПал в личната си сметка, трябва да отидете в „My Account” -> “Withdraw” -> “Withdraw Funds to your Card”. След това избирате вашата карта (сметка) попълвате сумата, която искате да изпратите към личната ви сметка и давате “Continue”. Остана само да потвърдите с бутона „Confirm“.

Прехвърлените средства ще бъдат отразени в личната ви сметка в банката до 2-3 работни дни.

За тази процедура ПейПал ще ви вземе такса от 2€ независимо от това колко е голяма сумата.

Какво да правим, когато е необходимо да изискаме дадена сума от някой?

Тук ще ви обясня много накратко, как да си поискате дадена сума от някой, ако е необходимо.

Първо ще трябва да отидете в менюто “Request Money”. Там ще видите един бутон отново наименуван “Request Money”.

След избирането на бутона “Request Money” ще ви се появи страница, която най-отгоре е с поле за въвеждане на имейл адрес. Попълвате имейл адреса на човека, от който ще поискате сумата или го избирате от падащото меню, ако е възможно.

След това от долу попълвате желаната сума и избирате валутата, в която искате той да плати. Също така трябва да сложите едно тикче от посочените за да поясните за какво е плащането.

Ако сте готови със стъпките на тази страница остана само да цъкнете “Continue” и да потвърдите с “Request Money”.

Как да върна пари на някой? (от страна на продавача/търговеца)

За да изпълните искането на купувача да му върнете парите, то първо имайте в предвид, че това може да стане в 60 дневен срок от датата на покупката! Ако този срок бъде изпуснат, след това вие като търговец, не сте длъжни да връщате пари на купувача.

Ако пък сте добра душа и все пак искате да възстановите сумата на човечеца след този срок, винаги можете да му ги изпратите по обикновеният начин.

Ето как става връщането на пари (refund):

Първо на главната страница, където са ви изписани транзакциите, трябва да откриете плащането, което е направил купувача към вас. За да го намерите по-лесно можете да изберете само получените плащания от “Payments received”.

След като го откриете, давате на “Details”. Там имаш опция “issue refund”. Кликвате и после попълвате нужната информация в полетата и продължавате с “continue”. За потвърждение на действието натискате бутона “issue refund”.

Как да закриете акаунта си в ПейПал

Въпреки, че според мен е хубаво да си имате акаунт в ПейПал винаги под ръка, то все пак не е лошо да знаете как става това :)

Закриването на акаунта става много просто, просто отивате от менюто „My Account“ в „Profile“ и след това  в подменюто “My settings”. На първия ред където пише “Account type” в дясно ще откриете и “Close account”.

Забравена парола

Да, получавам и такива въпроси. Странно, но факт! :D

И тъй като, от ПейПал предлагат няколко решения в случай, че си забравите паролата и не можете да си влезете акаунта, има три начина по които можете да разрешите проблема:

– I don’t know my password/Не си помня паролата
– I don’t know what email address I used/Не помня кой имейл адрес използвах
– I don’t know either one/Не помня нито едно от двете.

Последния вариант, обаче е много хитро измислен… За случай когато освен паролата, не помните и имейл адреса си, с който сте регистриран. Тогава имате три полета в които можете да въведете три различни ваши имейл адреса и евентуално един от тях да е правилният.

Какво да правя когато на дебитната/кредитната карта и изтече срока?

Когато срока на валидност на картата ви изтече и се налага да я подмените в банката, трябва да знаете, че не е задължително отново да я регистрирате и валидирате в ПейПал акаунта си!

Когато сте си подновили картата, номера от предната част си остава същият. Единствено ще бъдат различни така важните три цифрички от задната страна на картата ви (CVV) и датата на валидност. Съответно в ПейПал единственото което трябва да направите е да промените тези две неща. Ето как става:

Отивате в „Profile“ -> „Add/Edit Credit Card„. Избирате картата, която искате да промените давате на нея “edit”.

След като сте достигнали на страницата за промяна на данните на картата ви, остана само да се насочите към последните два реда Expiration date/Срок на валидност и „Enter your CSC/Въведете трицифреният код“ и да ги обновите.

———————————————————————————————————————————————

Ако имате въпроси, ще се радвам да помагам. Стига да мога разбира се. Само ще ви помоля да НЕ ми изпращате лични съобщения с въпроси на Фейсбук профила ми, защото те се отбелязват като спам и ги виждам с месеци закъснение! Използвайте коментарите отдолу или пък във фейсбук страницата на сайта, която ще откриете една идея по-надолу или пък горе в дясно на сайта :)

———————————————————————————————————————————————

Скъпи приятели, ако тази статия ви е била полезна и сте открили това което търсите, ще се радвам да подпомогнете за развитието на сайта чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да съм си я заслужил! Аз ще съм ви благодарен :)

Също така заповядайте и във фейсбук страницата на BBCityLights.net, където ще откриете още доста интересни и полезни неща.

Статия: Любо Узунов

Използвани материали: Wikipedia.org

GD Star Rating
loading...
Всичко за PayPal. Какво представлява, регистрация и плащане, 4.8 out of 5 based on 187 ratings Google+

За автора: LuboUzunov

597 коремнара

 1. Здравейте,върнаха ми едни пари но ми изписва ,че сумата е pending какво означава това и как мога да си прехвърля парите в картата

  GD Star Rating
  loading...
 2. Здравейте! Моят въпрос е следният: Предстои ми получаване на сума от чужбина чрез Пейпал. Трябва ли да си направя регистрация задължително за Пейпал или ще получа някакъв код, който е подобен на разплащането с УестърнЮнион? Имам си банкова сметка,но нямам карта. Не може ли да получа пари чрез пейпал без да се налага аз да си правя акаунт или регистрация с карта?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Направи си регистрация. Вкарай си една Виза или Виза електрон, вземи си паричките и изтрий акаунта. Или пък го остави, по някой път си е доста полезен :)

   GD Star Rating
   loading...
 3. Здравейте, не мога да разбера как да регистрирам картата. Къде се пишат данните?

  GD Star Rating
  loading...
 4. Здравей, и аз имам питане. Как се процедира ако си пратил пари на грешен или не съществуващ имейл адрес? Какво е времето за възстановяване на сумата към сметката ти? Благодаря ти.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей, възстановяването е до към седмица, но как се процеира в такъв случай… не знам :)

   GD Star Rating
   loading...
 5. Дарина

  Здравейте! А задължително ли е валутата, в която са парите по дебитната/кредитната карта, да е същата като тази, в която трябва да платите чрез пей пал? Т.е. ако искам да поръчам нещо от Америка например в долари, трябва ли картата ми да е в долари?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Не. Сметката може и да ти е в лева или някаква друга. Курса на ПейПал е една идея по-неизгоден, но няма проблем :)

   GD Star Rating
   loading...
 6. Здравейте,
  Благодаря Ви за изчерпателното описание на услугите предлагани от PayPal.
  Не сте споменали само, че освен таксата от 2 евро, която удържат от paypal при теглене на средства, има и такса на банката картоиздател. Интересува ме знаете ли коя българска банка има най-ниски такси за такива парични преводи?

  Приятен ден!

  П.П.
  Има и такса от около 3% която paypal удържат при всеки паричен превод, който получавате.

  GD Star Rating
  loading...
 7. Атанас Николов

  Бях направил преди време акаунт, който не съм използвал и съм забравил данните. Телефона от тогава ми е друг. Имам преведени пари по старият имейл. Какво да правя – съвет?

  GD Star Rating
  loading...
  • Ако под „данните“ имаш впредвид юзер и парола, то има начини да се ги възстановиш. Телефона пък няма никакво значение. Или ги похарчи някъде или си линкни някоя карта Виза електрон и си ги издърпай (такста 2€).

   Успех,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 8. Атанаска

  Здравейте задължително ли е да регистрирам карта, защото не ми я приема?
  Може ли да си получавам парите в Пейпал без регистрирана карта и да си ги ползвам само от акаунта без да ми се превеждат?

  GD Star Rating
  loading...
 9. Здравей ,може ли да ми кажеш може ли да е истина ,че от някакъв клиент съм получила някаква сума пари по погрешка ,а аз обяснявам че в моята сметка ,в пъйпъл дори още не съм активирала банковата си сметка.и искат да купя до 24 часа 4 карти PCS.A aз в моята пъйпъл сметка не виждам нищо нито транзакция. Нито фактура нищо .търмозят ме че ще ме съдят .честно казано ако е измама искам направо да изстрия този профил .моля посъветвайте ме какво да правя преди два дена си отворих тази сметка а ,вече не я искам .

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Не си трий акунта, а си го ползвай с кеф ;)

   Това е измама и въобще не им се връзвай. На имейли и писаници не вярвай. Само тогава, когато наистина имаш отразена транзакция и пари, които ги виждаш ;)

   Поздрави,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 10. Максим

  Имам дебитна карта виза в Райфайзен банк.Извърших вчера плащане през Пейпал към един китайски доставчик.Потвърдено е плащането,но като проверих днес сметката си в картата сумата не е преведена още -защо така?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здрасти,
   Според мен по някакъв начин все още не е било отразено в онлайн банкирането ти… Друго не знам какво да кажа :)

   GD Star Rating
   loading...
 11. iskam da popitam dali v pay pal moje da se vuvede informaciq za debitna karta koqto ne e na moe ime

  GD Star Rating
  loading...
 12. Здравей, Любо
  искам да попитам може ли в PayPal акаунта да регистрирам виртуална карта с цел по-голяма безопасност било то Visa или MasterCard

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Можеш до колкото съм запознат, но не съм опитвал. Иначе относно безопасността… Никога не можеш да бъдеш 100% защитен, но все пак си е една идея по-сигурно с виртуална карта или просто с карта, в която не държиш наличност и я използваш само за плащане в интернет. Аз използвам втория вариант.

   Поздрави,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 13. Никол Йорданова

  Здравейте, ще съм благодарна ако ми отговорите на следния въпрос: В събота получих пари по paypal, днес вече ми изписва, че паричките са изпратени, но все още не са по сметката ми. При първоначалната регистрация, регистрирах моята карта, която е на CCB – Debit, MasterCard, въпросът ми – парите автоматично ще дойдат на моята карта, която съм регистрирала или трябва да ги прехвърля на моята сметка чрез Withdraw Funds to your Card?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Никол,
   Би трябвало паричките да ти бъдат отразени в баланса ти в ПейПал. От там вече сама ще трябва да си ги преметнеш към банковата сметка. За целта ще ти е нужна карта с логото на Виза. Самия превод към лична банкова сметка е с такса от 2€ независимо от сумата. Парите се отразяват по принцип до 2-3 работни дни в банковата сметка, но аз лично съм имал и случаи чак след седмица ;)

   Поздрави и успех!
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
   • Никол Йорданова

    Имам само още един въпрос – защо трябва да се регистрира друга карта с логото на Виза, след като при първоначална регистрация съм отбелязала друга карта? Наистина ли е задължителна тази операция? Без да ги прехвърлям на друга карта Виза, те няма ли да дойдат на регистрираната по – рано карта?

    GD Star Rating
    loading...
 14. Здравей ,
  в каква валута е най добре да си направим банковата сметка ?
  Ако сметката ни е в долари удачно ли е там да вкарваме евро ?
  Ако в доларова банкова сметка вкарваме полученото евро няма ли да имаме загуби при самата смяна на валутата ?

  Благодаря ви !

  GD Star Rating
  loading...
 15. Никол Йорданова

  Здравейте,
  мога ли по друг начин да си изтегля парите от PayPal – без Visa карта? Картата трябва да има издаден PayPal код, в противен случай няма как да я регистрирам в системата нали?

  GD Star Rating
  loading...
 16. kak moga da si namerq koda deto e za potvarjdavane na kartata .nemoga dago namerq

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Кода е написан в основанието на направената транзакция към ПейПал. Т.е. в онлайн банкирането ти или в разпечатката от банката. Обикновено транзакцията с кода се появява между втория и петия ден.

   Ама четете бе хора. Написано е в статията!

   GD Star Rating
   loading...
 17. Нели Пенева

  Здравейте, дали може вече за България да ползваме банкова сметка, а не карта за плащания с paypal? Мисля, че четох нещо за това преди няколко месеца, но не зная дали влиза в сила и дали изобщо го има като опция. Защото таксите при изпращане на пари са по- ниски през банкова сметка. Можете ли да кажете нещо по този въпрос? Благодаря предварително! Поздрави!

  GD Star Rating
  loading...
 18. Здравейте! Аз имам доста странен проблем. Или поне на мен ми се струва така. Миналата година си направих Visa Electron в Societe Generale, направих си и профил за онлайн банкиране, след това си направих и PayPal акаунт, към който вързах картата си. Пише, че акаунтът ми в PayPal e верифициран. Странното обаче е, че в картата си имам пари, а в PayPal акаунта ми винаги пише, че имам 0.00 евро/долара. Като си вляза в профила за онлайн банкиране си показва, че имам пари. Веднъж реших да си купя нещо онлайн, ползвайки PayPal и интересното е, че се получи, но в PayPal акаунта ми не пишеше абсолютно нищо за движение по сметката. Отново си пише 0.00 евро/долара и така.

  Има ли начин да се синхронизират двете неща. т.е. в акаунта ми в PayPal да пише колко пари реално има във Visa Electron картата ми?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Баланса на ПейПал и баланса на банковата ти сметка са две различни неща. Няма как да ти бъде отразена наличната сума от банковата ти сметка в другата. При плащане имаш избор от кой баланс да заплатиш. Тази опция е валидна само когато имаш достатъчна наличност и в двете. Ако в ПейПал нямаш наличност, директно си ти взима сумата от банковата сметка. Нищо странно няма :)

   Поздрави!
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
   • Много благодаря за бързия и полезния отговор, Любо!

    А можеш ли да ми кажеш как тогава да прехвърля пари от картата си в PayPal акаунта си? Това прехвърляне взима ли пари и какъв е смисълът да се зарежда PayPal сметката, след като де факто можеш да пазаруваш с PayPal дори когато нямаш пари в него?

    Съжалявам за глупавите въпроси, но от скоро ползвам тези услуги и все още имам нужда от разясняване.

    GD Star Rating
    loading...
 19. Красимир Михайлов

  Здравей, искам да си изпратя пари от акаунта в моята сметка Visa, но при опит ми дава този проблем:щYou have exceeded your monthly withdrawal limit. To lift this limit, click View Limits on your Account Overview page.“ Аз не виждам да съм дал ограничения?
  Благодаря Ви предварително

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   Ти не си задал ограниченията, тях си ги има по дефолт. Следвай това, което пише за да свалиш ограниченията ;)

   Успех!

   GD Star Rating
   loading...
 20. Stacy Bakalova

  Здравейте, изетох доста неша в сайта на paypal, но така и не намерих отговор на казуса си. Ще се радвам ако можете да ми помогните. Използвам pay pal отдавна, но за първи път ми се случва това. Не бях наясно колко точно е наличността по сметката ми. Опитах да заплатя артикул, който струваше 60 паунда, при последната стъпка confirm and pay ми излезе съобщение за недостатъчна наличност и че транзакцията не може да бъде осъществена. имаше бутон try again & confirm and pay, отново го натиснах. и.. транзакцията беше извършена! Изписа ми нещо като backup или нещо подобно на което не обърнах внимание. Но не получих смс от обб за изтеглени пари. Останах малко изненадана. в понеделник, на другия ден, отидох да си взема банковото извлечение и да си вкарам пари по сметката – 200лв, при което установих, че по сметката ми има само едни 46лв, които си стоят там от 20тина дни и няма данни за плащане чрез pay pal. Прибрах се и писах на продавача дали е сигурен, че е получил пари, при което той ми отговор с да 60 паунда и пратката ви вече пътува към вас. Как може нещо да е платено, когато нямам достатъчна наличност по сметката и отсрещната страна да си е получила парите? Възможно ли е pay pal да работи и като кредитна институция и ако да, то как се връщат парите към нея? В какъв срок има ли начислени лихви? Ще съм ви много благодарна ако можете да ме ориентирате. В момента по сметката ми има 246лв и никой не си е дръпнал тези 60 паунда от там.
  Предварително благодаря за вниманието.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   ПейПал не работи като кредитна институция. Възможно е транзакцията да бъде отразена по-късно в сметката ти. Или поне така се случва в 99% от случаите.
   Все от някъде са взети парите. Или ти се бъркаш в сметките или е нещо друго, но във всички случай няма как да те оставят току така без да ти вземат сумата. Друг вариант е да си имала наличност в баланса ти в ПейПал?

   Поздрави!

   GD Star Rating
   loading...
 21. Здравейте имам питане и се надявам много на отговор.Съвсем от скоро съм запозната със услугите на Paypal изчетох статията , която е страхотна , но само не разбрах може ли в случай когато прехвърлиш пари на друг , който също има акаунт в Paypal но не му е верифицирана картата(тъй като все още не си е взел кода от банково извлечение)но да си ги прехвърли в банковата си сметка паричките ????

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Честно казано не знам дали може да се прехвърлят пари към банкова сметка когато картата не е верифицирана, но може сумата да бъде получена в баланса през това време. В най-лошия случай ще може да ги прехвърли от ПейПал към сметката след като си направи верификацията.

   GD Star Rating
   loading...
   • Любо здравей обръщам се отново към теб :) . Оказа се ,че картата с която е направена регистрация не е на Visa и сега може ли да се прехвърлят към банковата сметка ( вече е верифицирана ) ?????

    GD Star Rating
    loading...
    • Здравей отново,

     Това действие може да се извършва само с карти имащи логото на Visa :)

     Поздрави,
     Любо

     GD Star Rating
     loading...
 22. Здравейте,
  Може ли чрез PayPal да плащам така, че да „дърпа“ парите от кредитната ми карта, а не от дебитната (т.е. от сметката)?
  (Т.е. да купуавам на кредит, в случай че ми се наложи )
  Доколкото разбирам от документацията може, но при мен не става.
  В конкретният случай имам сметка в сериозна испанска банка и към тази сметка имам една дебитна VISA Electron и една кредитна VISA.
  Банковата ми сметката и 2те карти са верифицирани и подтвърдени в PayPal акаунта ми.
  При покупки чрез PayPal винаги ми дърпа директно от сметката, независимо че указвам плащането да стане с кредитната.
  Т.е. винаги „дърпа“ живи пари, а не сваля от кредитният ми баланс по кредитната ми карта.
  Възможно ли е от самата банка тарикатите да са направили това ограничение?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Честно казано не мога да ти отговоря на този въпрос. До сега не съм ползвал кредитна карта през ПейПал. Обърни се към тях с този въпрос.

   Поздрави и успех!

   GD Star Rating
   loading...
 23. Здравей
  мога ли да направя регистрация в Пейпал от друг компютър, а не от моя, тъй като искам приятел да ми помогне при регистрацията?

  GD Star Rating
  loading...
 24. Здравейте!
  Как мога да си върна сума изпратена по грешка към търговец в paypal?

  GD Star Rating
  loading...
 25. Kristina Saykova

  Здравейте!
  Аз имам следното питане: направих си сметка в paypal (на моята фирма, бизнес акаунт), свързах картата (Visa Electron на Unicredit Bulbank, еврова сметка), вече получавам плащания в акаунта (имам онлайн магазин). проблемът е, че не мога да прехвърля парите в банковата си сметка. Paypal не ми дава свържа банковата си сметка към акаунта, който имам. Съответно парите си стоят там, а по моята сметка не идва нищо. Не мога да ги преведа на картата си, защото единствената ми опция е „withdraw money to your bank account“ (а не мога верифицирам сметката си), липсва опцията „withdraw money to your card“. От банката са в недоумение, писах на paypal, но моля и за вашето съдействие.
  Благодаря!

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Кристина, :)

   Не виждам абсолютно никаква пречка да не стане. Първо верифицирай картата обаче!

   Аз също работя с ПейПал и бизнес акаунт и мине, не мине… току някой се присети да ми плати през ПейПал от онлайн магазина. Което честно казано ме влудява, защото ми взимат бая такси и ми държат парите по седмица… Но как и да е, просто когато минавах по тези стъпки с бизнес акаунта, първо верифицирах и след това прехвърлях суми.

   Друго, друго… нещо полезно, което мога да ти кажа… При прехвърляне на суми си взимат 2€. При неуспешно прехвърляне поради някаква причина беше нещо от сорта на 11€… При мен, когато пристигнат парите (в друга банка, не в твоята) забелязвам, че пък те си взимат около левче…
   Ако речеш да откажеш сума от клиент в ПейПал или пък я върнеш поръди някаква причина, знай че българските банки задържат парите допълнително около 45 дни и чак след това ги освобождават в банковата сметка на клиента. Което е трагично за онлайн търговията… и клиента 100% ще е много сърдит. Ако имаш подобен казус, по добре приемай сумата от поръчката при теб, макар и на загуба заради таксите на ПейПал и ги връщай отделно по банков път.

   Успех ти желая и ще се радвам да споделиш с какво точно се занимаваш :)

   Поздрави,
   Любо!

   GD Star Rating
   loading...
 26. Елисавета

  Здравейте,
  имам клиентка която твърди че е превела сума от 590евро от които 300 евро трябва да преведа на корабен агент чрез mony gram за доставката на стоката соято желае да закупи. От Рау pal пол
  учих емайл че имам сума от 590 евро от въпросната дама но за да ми бъдат отразени в акаунта трябва да изпратя първо аз сумата от 300 евро за транспорт. Интересува ме такава политика има ли pay pal или е измама?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Сигурен съм на 100%, че е измама. Нито ПейПал имат такава политика, нито можеш да вярваш на такива имейли. Доставката на стоката винаги е включена в цената и е за сметка на клиента (с някои изключения разбира се при договорка). Ако работиш с ПейПал и клиента е избрал този начин на плащане, значи цялата сума минава през ПП без каквито и да е плащания по друг начин. И изпращаш само когато сумата я виждаш в баланса.

   GD Star Rating
   loading...
 27. Милдио

  Здравейте!
  Попаднах в седната ситуация и моля за съвет. Провадам нещо чрез olx.bg и с мен се свърза по мейла уж жена от Белград, която иска да го купи. Каза, че ще ми преведе парите чрез Пейпал, че така било най-удобно. Получих нотификейшън от Пейпал, че имам преведена сума, като към нея има добавени 300 евро за транспорт. Тези 300 евро обаче първо аз трябвало да ги платя на куриерска фирма чрез MoneyGram и да им сканирам документа, да го изпратя на Пейпал и тогава щели да ми изпратят реалната сума за покупката в акаунта плюс въпросните 300 евро. Всичко това на мен ми звъчи като пълна измама. От къде на къде купувачката ще ми изпраща на мен да й покривам транспортните разходи, ами не си ги плати тя. И защо намесват MoneyGram, защо не си мине плащането кум куриера пак през Пейпал. Абе въобще цялата работа нещо не ми изглежда логична. И понеже нямам опит с Пейпал и не знам има ли изобщо такава практика? Затова молбата ми е за съвет. Благодаря предварително!

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   Измама е! В никакъв случай не се връзвай. Много правилно си се усъмнил! Имейла е фалшив и преведеш ли им пари ще духнат на секундата.

   Този вид измама напоследък стана още по-масов…

   Поздрави.

   GD Star Rating
   loading...
   • Милдио

    Получих нов мейл, че са ме докладвали на ФБР и ще предприемат Legal action, ако не преведа парите до 48 часа. Пълна лудост! Как може да има такива нагляри! Благодаря много за съвета, аз в последствие видях, че преди мен и друг е споделил същия проблем, но просто в бързината и паниката не прочетох всички постове. Благодаря още веднъж!

    GD Star Rating
    loading...
 28. Николай Павлов

  Здравейте, имам PayPal account от една година, но се налага да закрия банковата сметка, която е свързана с него, и тъй-като имам вече регистриран акаунт в PayPal бих искал да продължа да го ползвам! Въпросът ми към вас е следният, мога ли в моя PayPal account да добавя кредитна карта на друго име (друг човек) и да прехвълям сумите, които идват в PayPalа на нея?
  Благодаря ви предварително.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   Не, не можеш. Но пък можеш да и направиш ПейПал (с нейно съгласие разбира се) и да го използваш ти. Съответно и там ще ти пристигат сумите.

   GD Star Rating
   loading...
   • Николай Павлов

    Благодаря за отговора! Имам още един въпрос, ако закрия банковата сметка, съответно и картата свързана с PayPal, какво трябва да направя с моя acount в PayPal, мога ли да продължа да ползвам или трябва да го закрия и него?

    GD Star Rating
    loading...
 29. магдалена

  Здравейте!!!! Имам следните въпроси свързани с Paypal.
  Задължително ли трябва да се логвам в ПП от само един компютър и един IP adress. Тъй като се преместихме в друго населено място, а доставчика ми беше кабелен на интернета. Ако влезна в ПП от друго място , ще имам ли достъп до него, тъй-като имам регистиран он-лайн магазин с услугата ПП. Какво бихте ме посъветвали да направя?
  Другият ми въпрос е че искам да си направя фирма на он-лайн магазина да е по ДДС , тъй като имам по-голям оборот , за да мога да си плащам данъците, картата с която работя с ПП е на моето име, а не на фирма?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей колежке,

   Започвам да отговарям на въпросите ти подред:
   Можеш да влизаш в ПейПал акаунта си от където си поискаш. Не се притеснавай за това.
   Проблема ти обаче ще бъде с личната сметка. Регистрираш ли се по ДДС фирмата ти ще бъде под доста по-строг контрол. Безмислено е да казвам, че ддс е един от най-големите приходи на държавата. Т.е. препоръчвам да преминеш на бизнес акаунт и да вържеш към ПейПал фирмената ти сметка. Другият ми довод за това, е че клиент ми е отказвал да заплати поръчката си точно поради тази причина.
   А и ако работиш в България, то знаеш, че българите са недоверчиви и рядко плащат с ПейПал и няма да получаваш особено много приходи от там. Така че нама страшно :)

   GD Star Rating
   loading...
 30. Росица

  Здравей,

  преди малко се регистрирах в Пейпал – с потвърден имейл и кредитна карта. Въпросът ми е мога ли да регистрирам банкова сметка, различна от тази на кредитната карта и при получаване на паричен превод той да се „изтегля“ в тази сметка, а кредитната да я ползвам за пазаруване/плащане?

  Открих опция за регистриране на банкова сметка, но само за сметка в американска банка. А моята сметка е в ПИБ.

  GD Star Rating
  loading...
 31. Б.Костов

  Здравейте,
  абонирах се за сайт за онлайн обучение на промо цена. Проблемът е, че когато изпратих парите се оказа че съм направил автоматичен абонамент и една година автоматично ще ми бъдат изтеглени отново, но този път в пълен размер. От PayPal ми пратиха съобщение :

  To change or cancel your agreement with English………., log in to your PayPal account, go to your Profile, and click My money. Update your agreement in the „My preapproved payments“ section.

  Нещо не откривам обаче как да откажа това бъдещо плащане. Предварително благодаря за помощта.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   Малко късно отговарям, но все пак…

   Точно там се намира, както е описано: „Profile“ -> „My money“ -> на „My preapproved payments“ избираш „Update“ -> цъкаш на абонамента, който искаш да промениш -> на реда: „Status“, даваш „Cancel“ ;)

   GD Star Rating
   loading...
 32. Светла

  Здравейте,
  От глупост, недоглеждане и други непредвидени обстоятелства изпратих на себе си в PayPal повече от 2000$ като лимита е 2000$. В резултат акаунта ми беше ограничен. За разрешаване на проблема поискаха снимка на личната карта за удостоверяване на самоличност и копия от сметки за ток, газ, телефон за удостоверяване на адрес. Личната карта знимах и изпратих, но нямам стационарен телефон, ток вода и др. битови сметки не са на мое име.
  Та въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и как мога да го разреша евентуално

  Поздрави!
  Светла

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   Е все нещо, ще трябва да измислиш да изпратиш :) Кабелна тв, интернет, мобилен телефон… нещо?

   GD Star Rating
   loading...
   • николай

    Аз имам същия проблем. Това, което намерих е договора за издаване на картата в банката с подпис и печат. И на лицето и на гърба на договора е написан постоянен адрес и адрес за кореспонденция. А и същата карта е регистрирана в пейпал. Въпроса ми е дали ще признаят този договор като доказателство за постоянен адрес. Документа е издаден преди 9-10 месеца :)

    GD Star Rating
    loading...
 33. Здравей, да попитам дали знаеш как стоят нещата когато си картодържател името ми го пише на картата но самата сметка в банката не е на мое име, знам че мога да правя плащания, но как стоят нещата ако ми платят през PayPal дали ще мога да си ги преведа към банковата карта.
  Предварително благодаря !

  GD Star Rating
  loading...
 34. Miglena Pavlova

  Здравейте,снощти направихме регистрация,но все още нямаме банково изжлечение и не сме получили кода за верификация.Въпроса ми е с банковия отчет ли пристига кода?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   Нормално е да минат няколко дни преди да бъде отразена транзакцията с кода в банкирането. :)

   GD Star Rating
   loading...
 35. Здравейте , искам да попитам мога ли да си изтрия историята на активността и транзакциите в пейпал

  GD Star Rating
  loading...

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван! Задължителните полета са маркирани с *

*


*

 
x

Виж също

Виртуална карта VISA от ЦКБ

С този пост искам да внеса малко повече яснота за това как функционира виртуалната предплатена карта VISA на ЦКБ, тъй като преди да си направя такава изчетох всичко в сайта, ...

Този сайт използва услуги, които запазват свои собствени бисквитки. С използването на сайта, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки. Повече

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close