Начало / Категории / В помощ / Всичко за PayPal. Какво представлява, регистрация и плащане

Всичко за PayPal. Какво представлява, регистрация и плащане

PayPal

PayPal е най-известната електронна система за плащане. Представлява електронна алтернатива на традиционните разплащания с чекове и банкови преводи. Нейни потребители могат да бъдат: частни лица, търговци, големи фирми и корпорации. Тя е собственост на eBay Inc., като повече от 90 процента от плащанията в еВау се извършват през PayPal.

Чрез PayPal всеки човек, който притежава валиден имейл, може да превежда пари на друг човек с имейл. Инициаторът на превода трябва първо да си отвори сметка в PayPal и да я обезпечи със средства. Сметката в PayPal може да бъде обезпечена чрез кредитна, дебитна карта или чрез сметка в банка. За да получи парите, получателят може да изиска чек от PayPal, да си отвори сметка в PayPal или да посочи банкова сметка за превод на сумата. В този смисъл PayPal представлява посредник, който улеснява електронната търговия по света, без да разкрива финансова информация при сделките.

От Май 2007 година PayPal позволява изпращане на пари от България, а от Октомври същата година българските потребители могат и да получават средства, като с това се отварят много врати на българския потребител.

Чрез PayPal можете да плащате навсякъде, където е обозначено с тяхното логото или изрично е написано при методите за плащане, че това е възможно.

Картите, които можете да регистрирате в тяхната система са:
(visa) кредитна карта Visa;
(visaelectron) дебитна карта Visa Electron;
(mastercard) кредитна карта MasterCard;
(americanexpress) кредитна карта American Expres;
(discover) кредитна карта Discover.

Има и друг вариант, с предплатена карта, но аз лично не виждам смисъл в това да се регистрира такъв вид карта. Една дебитна карта Visa Electron ви върши перфектна работа в случая, особено ако тя няма месечни такси, то това е най-доброто решение ;)

Трябва да ви предупредя, че PayPal не приема всички видове карти! Дори и да пише, че приемат такива карти, ако от банката не са позволили онлайн разплащане с този тип карти няма да я приеме. Пример за това дебитните карти Visa Electron на Банка ОББ!

Аз лично използвам Visa Electron на банка „ДСК“. Други приемани дебитни карти за които съм чувал са на банките: „Първа инвестиционна банка“, „Райфайзен Банк“ и „Централна Кооперативна Банка“.

 

Как да се регистрирам в PayPal?

Отворете страницата Paypal.com.

След като сте влезнали в сайта започнете регистрацията, като цъкнете на „Sign Up“.

PayPal registration

След това ще ви се отвори страница, в която можете да избирате между два вида акаунти: обикновен и бизнес.

Ако не сте фирма, то на вас ви е необходим обикновен акаунт.

PayPal registration

След това преминаваме на регистрационната форма. Там трябва да попълните всичко правилно, задължително на латиница и името ви да е написано на английски език по същият начин, както е по документи и на банковите ви карти.

PayPal registration

Вече имаме попълнена регистрационна форма с всички необходими данни и можем да продължим напред като създадем акаунта „Agree and create account“.

По-нататък е възможно да ви поиска да попълните кода от картинката. Мисля, че това няма смисъл да ви го показвам и да обяснявам какво е, затова преминаваме напред.

Следва да регистрираме и нашата първа карта в системата. Това е и първият етап от регистрирането на вашата банкова карта. Пишете всичко внимателно и точно.

PayPal registration

При всичко попълнено натискаме „Continue“ и ще ви прехвърли във вече направеният от вас акаунт, но не мислете, че сте приключили :D

Все още не сме свършили най-трудното, а именно да се справим с този проблем: PayPal registration. Това означава, че картата не е потвърдена. От тук нататък следва да верифицирате картата, като цъкнете на линка „Get Verified“. Важно е да го направите. Така ще потвърдите, че сте неин притежател. А и някои сайтове имат условие, акаунта ви да е верифициран.

PayPal registration

Задължително се уверете, че в картата, която сте регистрирали имате наличност, защото при следващите стъпки от PayPal ще ви дръпнат 1.50€. Срещу тази транзакция вие ще получите т.нар. „PayPal Code“. Него ще го откриете в своето месечно извлечение или отчета за всички плащания с вашата карта в банката. Т.е. или ще трябва да се разходите до банката и да си потърсите кода, или пък, ако имате активирано онлайн банкиране в съответната банка, ще си извадите сами кода от там от  извлечението. Тази сума ще ви бъде възстановена по вашата сметка в PayPal, когато въведете кода и потвърдите картата.

 Стигаме до този прозорец, където, ако сте пропуснали стъпката с регистрацията на картата ще трябва да я направите. Вече знаете какво трябва да се попълва тук..:

PayPal registration

След като сте завършили ще видите това:

PayPal registration

След като получите кода си, пак се връщате на линка с верифицирането и го въвеждате:

PayPal registration

Така… Почти сте готови.

PayPal registration

Остана само още едно потвърждение. Става бързо :)

PayPal registration

От тук нататък мисля, че знаете какво да правите… Отивате във вашият имейл, с който сте направили регистрацията и потвърждавате.

И след като вече всичко сте направили остана да ви кажа само… Честито! Вече имате пълноценен PayPal акаунт, с който можете да се разплащате и да получавате пари само с няколко клика.

Изпращане на пари

Когато искате да изпратите пари на някой, първо трябва да знаете, че ще ви е нужен имейла на получателя и чрез него ще изпратите сумата. Ето как става:

Отивате в „Send Payment„. Попълвате имейла на получателя, след това сумата, която искате изпратите, както и избирате необходимата валута за целта. Имате също и няколко опции от които можете да избирате. Те играят ролята на нещо като основание за плащането.

След като попълните всичко необходимо, продължавате с бутона „Continue“ и след това потвърждавате с „Send Money„.

Получаване на пари

Когато получите пари през ПейПал, би трябвало те да бъдат отразени директно в баланса на PayPal на главната страница, като е възможно да имате опции “Accept” и “Deny”. Т.е. да приемете или да отхвърлите плащането/получената сума. Ето един скрийншот от страницата на PayPal: ЦЪК.

Получили сте пари, но нямате акаунт в ПейПал

Да, има го и този вариант, когато някой ви е превел сума без да пита, имате ли ПейПал или не.

Ако това се случи, вие ще сте получили имейл, с който ПейПал ви уведомява, че има изпратена сума към вас.

Това, което трябва вие да направите за да си получите сумата е да се регистрирате, т.е. да си направите ПейПал. Задължително регистрацията ви трябва да бъде с имейла, на който е изпратена сумата и е получено уведомителното писмо за получена сума към вас.

След като вече имате акаунт, то задължително трябва да потвърдите имейл адреса си, като следвате стъпките описани по-горе.

Когато сте приключили с регистрацията и потвърждението на имейл адреса ви, то получената сума вече трябва да е отразена в акаунта ви.

В този случай бъдете много бдителни, защото много лесно можете да се окажете измамени. Напоследък доста често се свързват с мен измамени хора. Накратко схемата е следната:

Получавате фалшив имейл с получена сума, като изпращачът започва старателно да ви убеждава, че за да си получите сумата, трябва да преведете пари през Western Union или MoneyGram. Това в никакъв случай не го правете!

При получаване на уведомителен имейл за получена сума знайте, че след направата на акаунт в ПейПал с потвърден имейл адрес, изпратените пари задължително ще бъдат отразени на главната страница на акаунта ви! Ако това не се случи, то това е измама!

Как да прехвърлите сума от баланса ви в ПейПал към личната сметка в банката

Първо, трябва да знаете, че когато получите някаква сума пари, трябва да я търсите в баланса ви в ПейПал, а не във вашата сметка в банката! Логично е, но съм получавал и такива въпроси :)

За да прехвърлите парите си от ПейПал в личната си сметка, трябва да отидете в „My Account” -> “Withdraw” -> “Withdraw Funds to your Card”. След това избирате вашата карта (сметка) попълвате сумата, която искате да изпратите към личната ви сметка и давате “Continue”. Остана само да потвърдите с бутона „Confirm“.

Прехвърлените средства ще бъдат отразени в личната ви сметка в банката до 2-3 работни дни.

За тази процедура ПейПал ще ви вземе такса от 2€ независимо от това колко е голяма сумата.

Какво да правим, когато е необходимо да изискаме дадена сума от някой?

Тук ще ви обясня много накратко, как да си поискате дадена сума от някой, ако е необходимо.

Първо ще трябва да отидете в менюто “Request Money”. Там ще видите един бутон отново наименуван “Request Money”.

След избирането на бутона “Request Money” ще ви се появи страница, която най-отгоре е с поле за въвеждане на имейл адрес. Попълвате имейл адреса на човека, от който ще поискате сумата или го избирате от падащото меню, ако е възможно.

След това от долу попълвате желаната сума и избирате валутата, в която искате той да плати. Също така трябва да сложите едно тикче от посочените за да поясните за какво е плащането.

Ако сте готови със стъпките на тази страница остана само да цъкнете “Continue” и да потвърдите с “Request Money”.

Как да върна пари на някой? (от страна на продавача/търговеца)

За да изпълните искането на купувача да му върнете парите, то първо имайте в предвид, че това може да стане в 60 дневен срок от датата на покупката! Ако този срок бъде изпуснат, след това вие като търговец, не сте длъжни да връщате пари на купувача.

Ако пък сте добра душа и все пак искате да възстановите сумата на човечеца след този срок, винаги можете да му ги изпратите по обикновеният начин.

Ето как става връщането на пари (refund):

Първо на главната страница, където са ви изписани транзакциите, трябва да откриете плащането, което е направил купувача към вас. За да го намерите по-лесно можете да изберете само получените плащания от “Payments received”.

След като го откриете, давате на “Details”. Там имаш опция “issue refund”. Кликвате и после попълвате нужната информация в полетата и продължавате с “continue”. За потвърждение на действието натискате бутона “issue refund”.

Как да закриете акаунта си в ПейПал

Въпреки, че според мен е хубаво да си имате акаунт в ПейПал винаги под ръка, то все пак не е лошо да знаете как става това :)

Закриването на акаунта става много просто, просто отивате от менюто „My Account“ в „Profile“ и след това  в подменюто “My settings”. На първия ред където пише “Account type” в дясно ще откриете и “Close account”.

Забравена парола

Да, получавам и такива въпроси. Странно, но факт! :D

И тъй като, от ПейПал предлагат няколко решения в случай, че си забравите паролата и не можете да си влезете акаунта, има три начина по които можете да разрешите проблема:

– I don’t know my password/Не си помня паролата
– I don’t know what email address I used/Не помня кой имейл адрес използвах
– I don’t know either one/Не помня нито едно от двете.

Последния вариант, обаче е много хитро измислен… За случай когато освен паролата, не помните и имейл адреса си, с който сте регистриран. Тогава имате три полета в които можете да въведете три различни ваши имейл адреса и евентуално един от тях да е правилният.

Какво да правя когато на дебитната/кредитната карта и изтече срока?

Когато срока на валидност на картата ви изтече и се налага да я подмените в банката, трябва да знаете, че не е задължително отново да я регистрирате и валидирате в ПейПал акаунта си!

Когато сте си подновили картата, номера от предната част си остава същият. Единствено ще бъдат различни така важните три цифрички от задната страна на картата ви (CVV) и датата на валидност. Съответно в ПейПал единственото което трябва да направите е да промените тези две неща. Ето как става:

Отивате в „Profile“ -> „Add/Edit Credit Card„. Избирате картата, която искате да промените давате на нея “edit”.

След като сте достигнали на страницата за промяна на данните на картата ви, остана само да се насочите към последните два реда Expiration date/Срок на валидност и „Enter your CSC/Въведете трицифреният код“ и да ги обновите.

———————————————————————————————————————————————

Ако имате въпроси, ще се радвам да помагам. Стига да мога разбира се. Само ще ви помоля да НЕ ми изпращате лични съобщения с въпроси на Фейсбук профила ми, защото те се отбелязват като спам и ги виждам с месеци закъснение! Използвайте коментарите отдолу или пък във фейсбук страницата на сайта, която ще откриете една идея по-надолу или пък горе в дясно на сайта :)

———————————————————————————————————————————————

Скъпи приятели, ако тази статия ви е била полезна и сте открили това което търсите, ще се радвам да подпомогнете за развитието на сайта чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да съм си я заслужил! Аз ще съм ви благодарен :)

Също така заповядайте и във фейсбук страницата на BBCityLights.net, където ще откриете още доста интересни и полезни неща.

Статия: Любо Узунов

Използвани материали: Wikipedia.org

GD Star Rating
loading...
Всичко за PayPal. Какво представлява, регистрация и плащане, 4.8 out of 5 based on 185 ratings Google+

За автора: LuboUzunov

595 коремнара

 1. Драгомир Тодоров

  Здравейте, Любо! Благодаря Ви за прекрасната статия. Прегледах всички запитвания, но като че ли не намерих отговор на въпрока, който ще Ви задам. Все още нямам PayPal акаунт, но ще се наложи да си създам, защото се налага да заплатя чрез него таксата ми за участие в един международен конкурс. В регламента са посочили имеал адреса, до който аз трябва да извърша плащането. Те изискват да им изпратя сканирана касова бележка за извършеното плащане – както те се изразяват, „the voucher of the submission fee payment”. Та въпросът ми е къде, след като влеза в PayPal акаунта ми и вече съм платил, мога да намеря този т. нар. „ваучер” (предполагам, че става дума за касова бележка, въпреки че те използват думата “voucher”, а не “receipt”). Извинявам се, че Ви задавам този въпрос предварително, преди още да съм си създал PayPal акаунт, но бих желал да съм информиран отсега, за да не допусна грешка и бъда дисквалифициран от конкурса. Предварително Ви благодаря за отделенето време и за Вашия полезен сайт.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   Нещо не разбирам в цялата ситуация. ПейПал е онлайн платежна система. При плащане няма какво и от къде да сканираш. Може би имат впредвид, че след плащане ще получиш ваучер, който трябва да им представиш. Просто гадая на сляпо… Няма как да ти отговоря на този въпрос. По-добре ги попитай преди платиш, за да си сигурен какво точно трябва да направиш.

   GD Star Rating
   loading...
   • Драгомир Тодоров

    Здравейте отново и благодаря за бързия отговор. Написах сканирани, защото в условието на този бразилски конкурс искат да им изпратя един PDF документ, съдържащ две мои снимки, копие от личната ми карта, CV и гореспоменатия „ваучер“, доказващ, че съм им платил чрез PayPal. Предполагам, че след като съм извършил плащане, в моя акаунт в PayPal това ще бъде отчетено (датата и часът на извършеното плащане и т. н.) и се касае именно за този текст, която аз трябва да вмъкна в PDF документа. И на мен ми звучи двусмислено (правилата на конкурса са писани от бразилци, а самият конкурс е за написване на музика за пиано), но ще им изпратя запитване, за да не объркам нещо и бъда дисквалифициран. Благодаря Ви още веднъж и Ви желая всичко най-хубаво!

    GD Star Rating
    loading...
    • Здравейте,

     Стискам палци за конкурса! (up)

     Желая много успех и късмет!
     Любо

     GD Star Rating
     loading...
    • Алексндър Янев

     Здравейте,
     Най-вероятно вече отдавна всичко е минало, но все някой може да попадне на подобна ситуация.
     След плащане на електронната поща получавате писмо в което е отразено на кого и колко е платено. Най-вероятно е организаторите да са изискали това писмо.
     Лек ден

     GD Star Rating
     loading...
 2. Здравейте, информацията наистина е интересна и полезна. Изчетох някой от коментарите, но не намерих въпроси като моите и затова пиша.
  Първо какъв трябва да ми е статуса на е-mail адреса? Моят пише, че е Primary – означава ли, че е потвърден. Истината е, че ми се губи този момент с потвърждаването на мейл адреса, незнам какъв трябва да е статуса на потвърдения мейл.
  И вторият ми въпрос е при разплащане, т.е. при покупки или плащане чрез PayPal предварително трябва ли да има сума в сметката на PayPal или те си дърпат автоматично от регистрираната карта?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Гери,

   „Primary“ означава, че това ти е основният имейл адрес, който използваш за ПейПал. Ако не е потвърден, просто отиди в Profile-Add/Edit Email избери имейл адресът и му дай confirm. След това си потвърждаваш имейла.

   При покупки, не е необходимо да прехвърляш пари в ПейПал, дори е безмислено. Сумата директно ти се взима от картата и сметката в банката ;)

   Поздрави,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 3. Стойка Димитрова

  Здравейте,преведох пари по сметка на фирма Дими Байк ЕООД гр.Русе без да имам регистрация в РеуРаl
  ,сумата която ми взеха беше с почти 11 лева повече ,но във фирмата твърдят че не са получили превода , а по моят акаунт в банката парите са преведени.Как да се справя със ситуацията? Моля отговорете ми на Email.Благодаря!

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   До колкото разбирам в този случай ПейПал не е използван. За превода в банката имаш платежно. Използвай го за да докажеш, че си пуснала сумата. Провери и в банката какво се е случило :)

   Успех,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 4. Привет! Бихте ли ме посъветвали, как да променя начина на плащане на стока от спечелен търг в Ибей, от „банков път“ в „Пей Пал“ ? Явно някъде нещо съм маркирал грешно и сега не мога да се оправя!… Добавям, че търговеца работи и с Пей Пал, вече съм закупил от него стоки по този начин, но само една ми виси неплатена, а в условията за плащане фигурират само данните за превод по банков път… Благодаря!

  GD Star Rating
  loading...
  • Привет,
   При самото плащане на сумата, когато те прехвърли към ПейПал има опция да си избереш откъде да ти бъдат взети парите за плащането. Можеш да избираш от карти или от баланса на ПейПал.

   По принцип ПейПал сам си избира по default. Според това къде имаш достатъчна наличност. Ако не ти харесва избора можеш да го промениш.

   Имах някъде и скрийшотове на това действие, но не мога да ги открия сега. Ако ги намеря, ще ти ги пусна :)

   Успех,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 5. Здравейте ! Има ли срок в които трябва да се въведе кога за верификация на картата ми за да могат да ми върнат 1.5 евро ?Питам понеже вчера си регистрирах картата и за да взема кода трябва да взема извлечение от банката, а в момента нямам възможност да ида до да там. Имам интернет банкиране през сайта на ДСК но там вади за всеки месец извлеченията и трябва да чакам още 12 дена до новия месец. И мисълта ми е ако го въведа този код след толкова време да не би да ми ги върнат тези въпросните 1.5 евро и кода ще бъде ли активен ?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здрасти,

   Банка ДСК и интернет банкирането и са едни от най-бързите в страната и се отразяват почти в реално време.
   Т.е. това ще рече, че няколко дни след заявяването на верификация, кодът ще се появи в интернет банкирането ти. Специално това действие си отнема няколко дни. Няма смисъл да ходиш до банката. Може и вече това да си го разбрал, тъй като гледам, че са минали 5 дни :)

   Успех,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 6. Слакова

  Здравеите,
  искам да попитам има ли право paypal да ми иска лична информация като копие от личната карта?
  Благодаря!

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Според българските закони, не. Според ПейПал, да. Изборът е изцяло твой. Като цяло това е абсолютно нормално за ПейПал и не мисля, че има смисъл да се тревожиш за личните си данни. Често се случва.

   Поздрави,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 7. Здравейте !

  Искам да попитам в ПейПал мога ли да използвам едновременно две банкови сметки
  от различни Бг банки ?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здрасти,

   Да, можеш. Просто линкни и двете карти и ги верифицирай ;)

   Успех,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
   • Благодаря и сега още едно питане , как стои въпроса с данъците които трябва да плащаме на приходите ни от Ибей ? Трябва ли да се плащат някакви данъци у нас от реализираните печалби чрез Ибей ?

    GD Star Rating
    loading...
    • Да, по закон всички приходи се декларират. Особено ако си юридическо лице. Дори Google Ads се декларира., но не съм аз този, който трябва ти отговори подробно на този въпрос. :)

     GD Star Rating
     loading...
     • Благодаря , вкарах номера на Виза картата на втората банкова сметка , обаче нещо не бачка . В ПейПал се изписа ,че имам две карти но опитах да вкарам пари по сметката си на втората карта и веднага ми изписва първата карта .

      GD Star Rating
      loading...
      • Не разбрах точно въпроса, но и не разбирам защо трябва да вкарваш пари в ПейПал?

       При положение, че можеш да се разплащаш без задължително да имаш наличност в баланса ти в ПейПал и си ти дърпа сумата директно от картовата сметка в банката… :)

       GD Star Rating
       loading...
 8. George Zdravkov

  Zdraveite,
  Imam vupros otnosno vuzstanovqvaneto na parola v Paypal
  pri izbirane na tretata opciq pri koqto ne se znae nito email nito parola -sledva opciqta s tainite vuprosi pri registraciq NO I TE SA ZABRAVENI
  ima li opciq za vuzstanovqvane chrez sms
  Nadqvam swe da ima nqkakvo reshenie na problema
  blagodarq predvaritelno
  Pozdravi

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   Ако нито един от трите варианта, не ти помага, обърни се към ПейПал. За възстановяване чрез СМС не съм чувал да има :)

   Успех,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
   • Още един въпрос
    подменям си Имел адреса в ПейПал с нов .
    Какво се получава със старият Имел ,когато по навик се опитат да ми изпратят пари ,чрез ПейПал ?
    Демек ще бера ли ядове ?

    GD Star Rating
    loading...
 9. Въпросът ми е дали, когато плащам, е достатъчно да заредя сметката си в банката с пари, от които продавачът да дръпне дължимата сума или трябва да прехвърля преди това парите от банковата сметка в сметка на пей пал?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей адаш,

   Достатъчно е да заредиш сметката си в банката с пари, от които продавачът да дръпне дължимата сума.

   Поздрави,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 10. Здравейте! По погрешка изпратих пари чрез ПЕЙПАЛ до закрит пейпал акаунт, сумата е блокирана, как мога да си я върна, транзакцията е отначало я прие, но на другия ден получих съобщение да я канселирам?
  Кога сумата ще бъде разполагаема, че имам неотложно плащане?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Анна, обърни се към ПейПал с този въпрос. Честно казано не знам как да помогна. На такъв случай не съм попадал до сега :)

   Поздрави,
   Любо

   П.С. Ще се радвам да пишеш после как разреши проблема. Следващия път да знам как да отговарям на такъв казус :

   GD Star Rating
   loading...
 11. Добър ден!
  Имам един спешен въпрос. Искам да си направя покупка от интернет и за да съм честна ще ми е за първи път. По принцип нямам регистрация в Пейпал, но и когато си избера това, което ще закупя и си добавя в количката не ми изисква да си влезна в профил ами направо ми показва какво да си попълня (адреси, имена,код на картата и прочие). А най отдолу има две полета за Choose a PayPal password и Re-enter password . Въпроса ми е трябва ли да се регистрирам задълително в Пейпал или просто трябва да си задам парола която мога после пак да си ползвам за покупки без да се регистрирам? (?)
  Надявам се съм обяснила разбираемо.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Даниела,

   Моят съвет е да си направиш ПейПал, защото малко или много по този начин, ако стане нещо (а измамите хич не са рядкост), можеш да си получиш парите обратно и да си пазаруваш на воля спокойно :)

   Поздрави,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 12. Zdraveite!
  Imam akaunt v paypal, a kreditnata mi karta e American Express. Tui kato iskam da si izteglq plateno ptilojenie ot google play magazina (na android telefon) da vi popitam dali se nachislqvat dopulnitelni taksi pri (pazaruvane) pokupka na dadeno prilojenie.
  P.s cenata na prilojenieto e 1,50lv

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Google работи с Google Wallet по принцип. Не съм чувал да работят с ПейПал (nz) И в този ред на мисли, не мога да ти помогна. Но все пак мога да ти кажа, че при превод от ПейПал към картова сметка, става само с карти с логото на Visa и има 2€ такса, независимо от сумата.

   Успех!

   GD Star Rating
   loading...
 13. Мартин

  Здравейте, снощи си регистрирах картата от банка дск в пейпа, в дскдирект на движение по сметка ми излизат захранването на сметката и допълнително още две тегления едното за 1,72лв и другото за 2, 93лв. Но никъде няма код за верификация в пейпал, в месечните ми извлечения също не излиза нищо, трябва ли да е завършил месеца че да се покажат. Има ли няква опасност да не ми пратят кода и да замине верификацията?

  GD Star Rating
  loading...
  • Правят ги и тези номера с двете тегления… Но кодът пристига до няколко дни, има случай при някой от Вас и до седмица.

   GD Star Rating
   loading...
 14. Мога ли да си поръчам нещо от ebay и да преведа парите през банката т.е. да ги внеса в банката и оттам да ги пренасочат към ebay

  GD Star Rating
  loading...
  • Ако търговеца приема банков превод можеш, но не е желателно, а и продавачи работещи по този начин са рядкост.

   В ибей има и много търговци-измамници. ПейПал е най-сигурния начин да защитиш парите си при покупка от там.

   Плащането през ПейПал се поощрява още повече и поради факта, че собствениците на ибей и ПейПал са едни и същи.

   Поздрави,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 15. николай леви

  Здравей Любо пак. Бях ти писал преди време, сега имам друг кахър. Регистрирах си втора карта и прехвърлих в нея пари. След една седмица получавам съобщение по имейл, че нещо не може да се направи транзакцията. Малко ми позамяза на фалшив, прикрепен с документ. Не го отворих, а си влязох в акаунта, където действително ми иска потвърждение на втората карта със изпращане на код и т.н. Та сега къде трябва да вляза и да потвърдя и втората карта. Т.е къде трябва да вляза и да въведа и новия 4 цифрен код.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здрасти,

   Look for the charge and a unique 4-digit code from PayPal.
   Log in to your PayPal account.
   On your Account Overview page, click "Confirm my credit or debit card" in the Notifications column.
   Follow the prompts and enter the unique 4-digit code when prompted.

   paypal.com/au/webapps/mpp/security/buy-verificationfaq#addcard

   Колкото до имейлите… голяма част от тях или поне от тези, които съм получавал уж от ПейПал са фалшиви :) Въобще не им се доверявай.

   :)

   GD Star Rating
   loading...
   • николай леви

    Благодаря. Всичко мина успешно, обаче тези фалшиви имейли не спряха. В папка спам е пълно с такива. И всички започват с dear member. От пейпал започват с името, ако получа мейл от тях.

    GD Star Rating
    loading...
 16. Георги Петров

  Здравейте
  Получих имейл от този адрес -secure@paypal.com , в който ми искат да потвърдя личната си информация на една бланка. Тази бланка е като тази с която се регистрираш когато си правиш акаунт в сайта на PayPal.
  Тя ми бе пратена с прикачен файл.Всичко това било, защото системата ми отхвърляла картата.
  Скоро направих една покупка на мобилно приложение за андроид за около 5-6 лв.
  Как да разбера дали системата си търси парите или това е измама?
  Благодаря Ви предварително!

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   Измама е :) Просто не въвеждай нищо от този мейл. Ще получаваш често такива.

   Поздрави!
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 17. Здравейте ,имах проблем с един измамник , който искаше да купи от мен акаунт от онлайн игра , всичко мина добре след като ми изпрати парите му дадох информацията, след което той е заявил ,че не е получил предметът за който е заплатил и парите бяха задържани от paypal . Статусът на акаунта ми в paypal в момента е – 500 usd , какво ще стане с акаунтът ми и могат ли без мое разрешение да си дръпнат пари от жанковата ми сметка

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   С акаунта ти нищо няма да стане, но се обърни към ПейПал за да бъде разрешен въпроса. И си пази кореспонденцията с въпросния хитрец, защото може и да потрябва. А относно сумата… Твърде вероятно е да си я вземат. За това се свържи с ПейПал-ците преди да е станало късно :)

   Успех!

   GD Star Rating
   loading...
 18. Здравейте Любо.Имам въпрос:получих E-mail в който ми съобщават за нови такси,но не могли да ги изтеглят от картата ми.Има ли нещо такова?Ако има такива такси може да ги изтеглят от сметката ми в Пейпал.Към Е-mail-а има и прикрепен фаил,който ако се опитам да го отворя,защитата на компа ми съобщава за вирус и го блокира.

  GD Star Rating
  loading...
  • Това говори само едно… Имейла е фалшив :)

   GD Star Rating
   loading...
   • Благодаря за отговора.Другият ми въпрос е:мога ли да прехвърлям пари от пейпал сметката ми към кредитна карта MASTERCARD?

    GD Star Rating
    loading...
 19. juliana paunova

  Здравейте
  Моля за коментар по следния казус – получих известие от изпращача на сумата И paypal, че имам получена сума, но за да я видя отразена в акаунта си трябва да превед сума към транспортна компания
  чрез Уестърн Юнион и да изпратя сканирано копие на paypal. Получих няколко уверения от paypal, че това е стандартна процедура,
  Според Вас така ли е.
  Странното в слчучая е, че изпращачът е този, който урежда транспорта и би могъл да го плати директно към транспортната компания – защо трябва да изпраща пари към мен, аз да превеждам чрез Уестърн преди да съм получила сумата и след това да видя отразена сумата?

  Благодаря Ви предварително

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Юлиана,

   Нееее! Това е измама! В никакъв случай не превеждай нищо! Преведеш ли сумата въпросния купувач прибира парите и изчезва в дън земя! ПейПал няма такава практика да препраща потребителите си към чужда платежна система, няма и да има.

   Доста често се свързват с мен хора, някои от които вече са превели сумата и изгорели със солидни суми. Тази схема се практикува от 2 години някъде и е доста работеща. В някой от случаите имейлите са им доста изпипани, а те са изключително убедителни и хората масово се подвеждат.

   Сумата, която ти пише в имейла, че е преведена реално не съществува и имейла разбира се е фалшив. Мога да ти кажа абсолютно целия сценарий, през който си минала до тук и дори и един елемент от схемата няма да сбъркам :)

   Силно се надявам да съм ти отговорил навреме и да предотвратим поредната измама.

   Това е за сега, ако имаш някакви въпроси, пиши ми. Също така, отговори ми моля ти се, когато видиш написаното за да съм спокоен :)

   Поздрави и успех с продажбата,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
   • Juliana Paunova

    Здравей Любо,

    Много ти благодаря за бързия отговор и съдействието.
    Нищо не съм превела, защото силно се усъмних и както както пишеш – с право съм имала съмнения.

    Още веднъж – много ти благодаря :-)

    Хубав ден от мен ,
    Юлиана

    GD Star Rating
    loading...
 20. Свилена

  Здравейте!Изчетох доста неща и се извинявам ако се повтарям,но ще попитам все пак…Разбрах,че Paypal не вземат пари ,като пазарувам през тях,но моята банка взема ли ми някаква такса за всяка закупена стока,защото все пак Paypal дърпат пари от сметката ми.Т.е. ако си купя от ebay 3 неща за по долар ще ми вземе ли моята банка някаква такса за всяка една транзакция или PayPal си борави със сметката ми самостоятелно?Другият ми въпрос е с дебитна карта Visa Classic съм става ли за регистрация в Paypal или да не се мъча изобщо?Като казвате,че пазарувайки в чужда валута Paypal я конвертира по някакъв нейн си курс ,тогава препоръчвате ли самата сметка да е захранена с валутата ,която най-често използваме за пазаруване ?И вярно ли е ,че дори сметка с долари регистрирана от България ако не се направят определени настройки пак бива конвертирана в лева и отново в долари по курса на Paypal, поради географското положение на регистрирания ?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Свилена,

   Не, при покупка няма такси на ПейПал, вероятно и банката ти няма. Но нищо не може да ме учуди в днешно време :)

   Относно картата, мога да ти кажа само – опитай. Нямам Виза класик и за това не мога да ти отговоря на въпроса, но си мисля, че може и да стане.

   Честно казано аз плащам през картова сметка в лева. При малки суми, разликата почти не се усеща. Ако плащаш в евро и картата ти е към сметка евро, би трябвало да го няма този проблем, но си мисля, че пак няма да спестиш много, защото на мен например, често ми се налага да купувам неща, някои от които в евро, други в долари. И все с някоя валута ще те ударят с курса. Освен ако не си извадиш карти във всички валути… :D

   Не съм чувал за такива настройки, но е възможно. Дори и така да е, ще зададеш валутата, там където е необходимо и готово.

   Успех!
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
   • Свилена

    Благодаря за отговорите ;) Значи оказа се ,че всички карти на visa през пощенска банка се приемат от PayPal и си пазаруват хората без проблеми.Увериха ме също,че не вземат пари от самата банка за плащанията ,които правя през PayPal ,тъй като било един вид виртуален терминал а за виртуални плащания банката не удържа пари за транзакциите.Ако някой реши да пазарува нещо по-скъпо примерно в долари би било уместно сметката му да е в долари ,защото курсът на PayPal не е особено изгоден.Както ми обясниха като си регистрирам картата имало опция в PayPal,чрез която при заплащане на стока в чужда валута може да използваме курса на нашата банка за въпросната валута.Както ме увериха за превалутирането ще заплащам на моята банка 2% от сумата ,която похарча , т.е. ако искам да заплатя стока за 100 евро в настоящият момент курсът на моята банка е 1.9605 ще заплатя 196лв на които банката ми ще си вземе за обработката още 2% и общо покупката ми ще струва около 200лв .Ако оставя Paypal да направи обмена няма да имам никакви такси при закупуване на стоки но едно евро ще бъде „обърнато“ по техният курс на около 2.05 лв.Значи моята стока за 100 евро ще ми излезе 205 лв. през Pay Pal.Ако имате желание да харчите по-сериозни суми мисля ,че определено има смисъл да ползвате курса на банката си ;) Дано съм била полезна на някого :)

    GD Star Rating
    loading...
 21. Здравете.Мога ли да прехвърлям пари от пейпал сметка към кредитна карта Мастеркард,или става само към карти Виза?

  GD Star Rating
  loading...
 22. Получих пари в PayPal обаче акаунта ми не е верифициран. Ще мога ли да ги преведа на мой приятел и от там да ги изтегля?

  GD Star Rating
  loading...
 23. милен минчев

  здравейте

  GD Star Rating
  loading...
 24. Здравейте!
  Днес прехвърлих сума от баланса си в ПейПал към личната сметка в банката (карта), но никъде не виждам информация за извършената транзакция. Даже баланса ми в ПейПал е непроменен. Необходимо ли е някакво технологично време за обработка и тогава да получа информация за осъществената транзакция?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Предполагам, че вече си си получил сумата, но все пак са кажа за останалите, които ще се поинтересуват за в бъдеще…

   Преведени суми от акаунта към личната сметка се отразяват до 3-4 работни дни. Имал съм и случай, в който сумата ми бе отразена чак на шестия ден. Така че няма поводи за тревога, само търпение трябва ;)

   Поздрави,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 25. Здравейте,как мога да си сменя банковата сметка в пейпал без да закривам акаунта?Имам предвид отварям си нова банкова сметка в друга банка,но да използвам същия пейпал.
  Или всичко трябва да се направи на ново,,закривани и отваряне ,,на нов пайпал.БЛАГОДАРЯ ВИ.

  GD Star Rating
  loading...
  • Нов ПейПал не е необходим, но ще трябва да въведеш новата карта в системата. Верификацията също се прави за всяка добавена карта.

   Поздрави,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 26. Здравейте!
  Вчера си направих регистрация в paypal и трябва да извърша плащане до три дни. Въпроса ми е дали мога да платя преди да съм получил кода за верификация, тъй като разбрах че ще го получа след 2-3 дни, а тогава ще ми е късно?
  Благодаря!

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   Можеш, но зависи колко е голяма сумата. Без верификация имаш ограничение. По смътен спомен от 150€, но може и да те излъжа за цифрата.

   Поздрави,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 27. Здравейте!
  Исках само да попитам дали мога да си създам PayPal без да въвеждам информация за карта?
  Ще мога ли да използвам парите който получавам на PayPal си за steam или други подобни онлине сайтове?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   Да, можеш. Но ако искаш да прехвърлиш сумата към твоя сметка ще ти е необходима карта с логото на Виза. Както и 2€ за превода към лична сметка.

   Поздрави,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 28. Веселина

  Здравей!
  Бих искала да попитам дали е необходимо ПейПал-ът ми да е зареден когато пазарувам от ибей, примерно, или парите ще бъдат изтеглени директно от картата.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Веселина,

   Може да плащаш и от баланса от ПейПал и през картата директно.
   При самото плащане, когато бъдеш прехвърлена към ПейПал, има опция, където да си избереш от къде да ти бъдат взети парите.

   Поздрави,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 29. Здравей,
  Какво е ограничението за плащане в PayPal и може ли да се плащат крупни суми (пример автомобил, апартамент или нещо такова)

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Според регулациите на ЕС има ограничение от 2500€. То може да бъде свалено, като се мине през един дълъг процес, по времето на който изпращаш доста документи, които ще ти изискат. Аз минах по този път с бизнес акаунта ми, но все още чакам нещо да се случи по въпроса. И винаги го има момента, когато може пак документите да не са им достатъчни.

   Поздрави,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 30. Здравейте.
  Въпроса ми е следния и се надявам на бърз отговор ,защото вече 30 дена немога да си взема парите от пайпал.
  Ами трябва да си потвърдя картата,но постоянно ми изискава някакъв код,който щели да ми пратят от Пайпал,но така и не ми идва този код,можете ли да ми кажете как да намеря този код (4 цифрен) за да си потвърдя картата?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Боби,

   В онлайн банкирането ти. Там където трябва да е отразена транзакцията на ПейПал.

   Успех!
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 31. Станислава

  Здравейте!

  Исках да благодаря за изложената информация.За щастие тя спомогна семейството ми да не бъде измамено.

  Поздрави

  GD Star Rating
  loading...
  • Благодаря за хубавите думи и изключително много се радвам, че съм успял да помогна :)

   Поздрави,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 32. Здравейте, имам проблем и не знам как да го реша. Имах сума в пейпал, която исках да прехвърля в една от регистрираните ми карти за да ги изтегля. В системата имам 2 регистрирани карти, като едната е кредитна и е закрита много отдавна, но не съм я махнала от системата на пейпал (това е моята ужасна грешка). Сигурна съм, че ги прехвърлих в съществуващата сметка, но днес влязох да проверя дали сумата е прехвърлена и я няма. Влязох в пейпал и видях, че парите са прехвърлени по закритата и изтекла кредитна карта. Обадих се в банката и попитах дали е възможно да съществува сметка и да са там, но ми казаха, че няма такова нещо. Сега парите ми ги няма нито в пейпал, нито в картата. Къде и към кого мога да се обърна? И как да си върна парите обратно в акаунта на пейпал? :(

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,

   Свържи се с ПейПал и им обясни им ситуацията. Има вероятност сумата просто да се върне обратно като неуспешна транзакция, тъй като такава карта и сметка вече няма, но това ти го казвам аз и може да съм в грешка. За това най-добре ги попитай тях как да постъпиш.

   Иначе… При неуспешно прехвърляне на сума има такса от около 11€, ако не се лъжа. Така, че бъди подготвена и за това.

   Успех!
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 33. Николай Праматаров

  Здравейте! Имам възстановяване на пълна сума(refund), поради това, че продукта не пристигна. В pay pal акаунта е отразена транзакция по възстановяване със статус (completed). Сумата не е е отразена по дебитната карта. Акаунта е (Status: Unverified). Какви действия трябва да предприема?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Сумата трябва да бъде отразена в баланса ти в ПейПал, а не в банковата ти сметка.

   Ако искаш можеш да си прехвърлиш паричките към сметката ти в банката, но това не става автоматично след връщане (refund). Ти трябва ди си ги пуснеш. И срещу 2€ разбира се… :D

   Успех!
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
   • Николай Праматаров

    А защо балансът ми е нула?
    Date Type Status Details Amount
    Apr 14, 2015 Charge From Credit Card CompletedYour transfer from your credit card to your PayPal account is complete.
    Your transfer from your credit card to your PayPal account is complete.
    Details 47.46 BGN
    Apr 14, 2015 Currency Conversion Completed Details -47.46 BGN
    Apr 14, 2015 Currency Conversion Completed Details $24.64 USD
    May 25, 2015 Refund Completed … $24.64 USD
    May 25, 2015 Currency Conversion Completed Details -$24.64 USD
    May 25, 2015 Currency Conversion Completed Details 47.46 BGN
    May 25, 2015 Credit to Credit Card Completed Details -47.46 BGN

    Sent by:
    戴 娟
    Email:
    chanjuan235@163.com
    Total amount:
    $24.64 USD (equals 47.46 BGN)
    Fee amount:
    $0.00 USD
    Net amount:
    $24.64 USD
    Refund:
    47.46 BGN to Visa Debit Card XXXX-XXXX-XXXX-6223
    This transaction will appear on your credit card statement as „PAYPAL *CHANJUAN235″.

    Conversion from:
    -$24.64 USD
    Conversion to:
    47.46 BGN
    Exchange rate:
    1 U.S. Dollar = 1.9259 Bulgarian Leva

    Date:
    May 25, 2015
    Time:
    17:49:48 PDT

    PayPal balance: €0.00 EUR

    Currency converter

    Available balance in EUR (primary): €0.00 EUR
    Total balance (all currencies, available and pending) converted to EUR: €0.00 EUR

    Collapse balance infoHide

    Currency Total
    EUR (Primary) €0.00 EUR
    USD $0.00 USD

    GD Star Rating
    loading...
 34. Петър Площаков

  Здравей,

  Направих си акаунт в ПейПал за да получа превод, но не ми приема картата (явно Пощенска банка също не позволяват разплащане с пейпал). Имам ли други опции за изтегляне на парите, освен да си направя карта в банка която позволява такива разплащания?

  Благодаря предварително!

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Опитай пак да линкнеш картата. Последния път, когато правих тази мантрифуция, не ми прие картата от първия път. Но не се оливай с пробите, защото може накрая да ти блокират картата или акаунта. Свържи се и с банката да ги попиташ какъв е проблема. …Но като цяло има карти, които просто не са предназначени за това, други пък просто не ги приема без причина.

   С Пощенска Банка нямам опит, но с ПИБ и ДСК нямам никакви проблеми ;)

   Поздрави,
   Любо

   GD Star Rating
   loading...
 35. Здравейте, Любо,
  Благодаря за статията! Наистина е от голяма полза :) Бих искала да попитам, ако сте наясно. Искам да си направя онлайн магазин в един сайт и за целта ми трябва Paypal account. Според вас трябва ли картата, която регистрирам, да е на мое име? Тъй като моята лична карта е Мастъркард и както прочетох, с нея няма да мога да се регистрирам.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Ако ще го правиш сайта както трябва, т.е. законно, трябва картата да бъде не само на твое име, а и да е фирмена. Също така се ориентирай към бизнес акаунт в ПейПал. Аз лично съм привърженик на законната търговия и твърдо стоя зад това.

   Мастъркард ще можеш да я линкнеш, но няма да можеш да си теглиш парите от баланса в ПейПал към личната ти сметка в банката. За целта ще ти е нужна карта с логото на Виза. Моят съвет е да си извадиш втора карта към банковата ти сметка, която да е Виза.
   От гледна точка на сигурността, изваждането на втора карта е препоръчително и само нея да я ползваш за разплащане в интернет.

   Другото, което трябва да ти кажа и да го имаш впредвид, е че при продажба ПейПал си удържат процент (няколко долара). Също така при прехвърляне на средства към банкова ти сметка има такса от 2€, независимо от това каква е сумата.

   Ако ще правиш онлайн магазин сама, имай впредвид, че ПейПал не работят директно с БГ валута. Т.е. трябва или да пуснеш възможност за избор на няколко валути в сайта си, или ще трябва да пипнеш малко кода, за да може при плащане сумата автоматично да се калкулира от лв в евро например. Но във всички случай, преди да пуснеш ПейПал в сайта си като начин на разплащане, първо го тествай за да няма грешка.

   Моят опит до момента показва следното… Ако сайта ти е ориентиран към бг, то не очаквай клиентите особено много да използват ПейПал. БГ културата ни е такава, че първо трябва да видиш стоката и чак тогава да я платиш… Тъпо но факт… Тук никой не обича да плаща предварително.
   Ако си се ориентирала към продажби извън територията на България, то тази онлайн платежна система си е задължителен елемент.
   Но пак казвам за бг клиенти не е особено използван начин за плащане. В моя случай, сайта ми е насочен към бг клиенти и имам само няколко продажби направени през ПейПал и всичките са от хора живеещи в чужбина и искащи да направят подарък на близък човек в България. Това е положението… Хубаво е да я има като опция, но не се използва ;)

   От чисто любопитство… За какво ще е онлайн магазина? :)

   Поздрави и успех!
   Любо

   GD Star Rating
   loading...

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван! Задължителните полета са маркирани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:) 
:P 
:D 
;) 
(yep) 
(wtf) 
:( 
;( 
:@ 
(nz) 
(?) 
(up) 
(down) 
(read) 
 
x

Виж също

virtual-card-visa-ccb

Виртуална карта VISA от ЦКБ

С този пост искам да внеса малко повече яснота за това как функционира виртуалната предплатена карта VISA на ЦКБ, тъй като преди да си направя такава изчетох всичко в сайта, ...

Този сайт използва услуги, които запазват свои собствени бисквитки. С използването на сайта, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки. Повече

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close