Начало / Категории / В помощ / Всичко за PayPal. Какво представлява, регистрация и плащане

Всичко за PayPal. Какво представлява, регистрация и плащане

PayPal

PayPal е най-известната електронна система за плащане. Представлява електронна алтернатива на традиционните разплащания с чекове и банкови преводи. Нейни потребители могат да бъдат: частни лица, търговци, големи фирми и корпорации. Тя е собственост на eBay Inc., като повече от 90 процента от плащанията в еВау се извършват през PayPal.

Чрез PayPal всеки човек, който притежава валиден имейл, може да превежда пари на друг човек с имейл. Инициаторът на превода трябва първо да си отвори сметка в PayPal и да я обезпечи със средства. Сметката в PayPal може да бъде обезпечена чрез кредитна, дебитна карта или чрез сметка в банка. За да получи парите, получателят може да изиска чек от PayPal, да си отвори сметка в PayPal или да посочи банкова сметка за превод на сумата. В този смисъл PayPal представлява посредник, който улеснява електронната търговия по света, без да разкрива финансова информация при сделките.

От Май 2007 година PayPal позволява изпращане на пари от България, а от Октомври същата година българските потребители могат и да получават средства, като с това се отварят много врати на българския потребител.

Чрез PayPal можете да плащате навсякъде, където е обозначено с тяхното логото или изрично е написано при методите за плащане, че това е възможно.

Картите, които можете да регистрирате в тяхната система са:
(visa) кредитна карта Visa;
(visaelectron) дебитна карта Visa Electron;
(mastercard) кредитна карта MasterCard;
(americanexpress) кредитна карта American Expres;
(discover) кредитна карта Discover.

Има и друг вариант, с предплатена карта, но аз лично не виждам смисъл в това да се регистрира такъв вид карта. Една дебитна карта Visa Electron ви върши перфектна работа в случая, особено ако тя няма месечни такси, то това е най-доброто решение ;)

Трябва да ви предупредя, че PayPal не приема всички видове карти! Дори и да пише, че приемат такива карти, ако от банката не са позволили онлайн разплащане с този тип карти няма да я приеме. Пример за това дебитните карти Visa Electron на Банка ОББ!

Аз лично използвам Visa Electron на банка „ДСК“. Други приемани дебитни карти за които съм чувал са на банките: „Първа инвестиционна банка“, „Райфайзен Банк“ и „Централна Кооперативна Банка“.

 

Как да се регистрирам в PayPal?

Отворете страницата Paypal.com.

След като сте влезнали в сайта започнете регистрацията, като цъкнете на „Sign Up“.

PayPal registration

След това ще ви се отвори страница, в която можете да избирате между два вида акаунти: обикновен и бизнес.

Ако не сте фирма, то на вас ви е необходим обикновен акаунт.

PayPal registration

След това преминаваме на регистрационната форма. Там трябва да попълните всичко правилно, задължително на латиница и името ви да е написано на английски език по същият начин, както е по документи и на банковите ви карти.

PayPal registration

Вече имаме попълнена регистрационна форма с всички необходими данни и можем да продължим напред като създадем акаунта „Agree and create account“.

По-нататък е възможно да ви поиска да попълните кода от картинката. Мисля, че това няма смисъл да ви го показвам и да обяснявам какво е, затова преминаваме напред.

Следва да регистрираме и нашата първа карта в системата. Това е и първият етап от регистрирането на вашата банкова карта. Пишете всичко внимателно и точно.

PayPal registration

При всичко попълнено натискаме „Continue“ и ще ви прехвърли във вече направеният от вас акаунт, но не мислете, че сте приключили :D

Все още не сме свършили най-трудното, а именно да се справим с този проблем: PayPal registration. Това означава, че картата не е потвърдена. От тук нататък следва да верифицирате картата, като цъкнете на линка „Get Verified“. Важно е да го направите. Така ще потвърдите, че сте неин притежател. А и някои сайтове имат условие, акаунта ви да е верифициран.

PayPal registration

Задължително се уверете, че в картата, която сте регистрирали имате наличност, защото при следващите стъпки от PayPal ще ви дръпнат 1.50€. Срещу тази транзакция вие ще получите т.нар. „PayPal Code“. Него ще го откриете в своето месечно извлечение или отчета за всички плащания с вашата карта в банката. Т.е. или ще трябва да се разходите до банката и да си потърсите кода, или пък, ако имате активирано онлайн банкиране в съответната банка, ще си извадите сами кода от там от  извлечението. Тази сума ще ви бъде възстановена по вашата сметка в PayPal, когато въведете кода и потвърдите картата.

 Стигаме до този прозорец, където, ако сте пропуснали стъпката с регистрацията на картата ще трябва да я направите. Вече знаете какво трябва да се попълва тук..:

PayPal registration

След като сте завършили ще видите това:

PayPal registration

След като получите кода си, пак се връщате на линка с верифицирането и го въвеждате:

PayPal registration

Така… Почти сте готови.

PayPal registration

Остана само още едно потвърждение. Става бързо :)

PayPal registration

От тук нататък мисля, че знаете какво да правите… Отивате във вашият имейл, с който сте направили регистрацията и потвърждавате.

И след като вече всичко сте направили остана да ви кажа само… Честито! Вече имате пълноценен PayPal акаунт, с който можете да се разплащате и да получавате пари само с няколко клика.

Изпращане на пари

Когато искате да изпратите пари на някой, първо трябва да знаете, че ще ви е нужен имейла на получателя и чрез него ще изпратите сумата. Ето как става:

Отивате в „Send Payment„. Попълвате имейла на получателя, след това сумата, която искате изпратите, както и избирате необходимата валута за целта. Имате също и няколко опции от които можете да избирате. Те играят ролята на нещо като основание за плащането.

След като попълните всичко необходимо, продължавате с бутона „Continue“ и след това потвърждавате с „Send Money„.

Получаване на пари

Когато получите пари през ПейПал, би трябвало те да бъдат отразени директно в баланса на PayPal на главната страница, като е възможно да имате опции “Accept” и “Deny”. Т.е. да приемете или да отхвърлите плащането/получената сума. Ето един скрийншот от страницата на PayPal: ЦЪК.

Получили сте пари, но нямате акаунт в ПейПал

Да, има го и този вариант, когато някой ви е превел сума без да пита, имате ли ПейПал или не.

Ако това се случи, вие ще сте получили имейл, с който ПейПал ви уведомява, че има изпратена сума към вас.

Това, което трябва вие да направите за да си получите сумата е да се регистрирате, т.е. да си направите ПейПал. Задължително регистрацията ви трябва да бъде с имейла, на който е изпратена сумата и е получено уведомителното писмо за получена сума към вас.

След като вече имате акаунт, то задължително трябва да потвърдите имейл адреса си, като следвате стъпките описани по-горе.

Когато сте приключили с регистрацията и потвърждението на имейл адреса ви, то получената сума вече трябва да е отразена в акаунта ви.

В този случай бъдете много бдителни, защото много лесно можете да се окажете измамени. Напоследък доста често се свързват с мен измамени хора. Накратко схемата е следната:

Получавате фалшив имейл с получена сума, като изпращачът започва старателно да ви убеждава, че за да си получите сумата, трябва да преведете пари през Western Union или MoneyGram. Това в никакъв случай не го правете!

При получаване на уведомителен имейл за получена сума знайте, че след направата на акаунт в ПейПал с потвърден имейл адрес, изпратените пари задължително ще бъдат отразени на главната страница на акаунта ви! Ако това не се случи, то това е измама!

Как да прехвърлите сума от баланса ви в ПейПал към личната сметка в банката

Първо, трябва да знаете, че когато получите някаква сума пари, трябва да я търсите в баланса ви в ПейПал, а не във вашата сметка в банката! Логично е, но съм получавал и такива въпроси :)

За да прехвърлите парите си от ПейПал в личната си сметка, трябва да отидете в „My Account” -> “Withdraw” -> “Withdraw Funds to your Card”. След това избирате вашата карта (сметка) попълвате сумата, която искате да изпратите към личната ви сметка и давате “Continue”. Остана само да потвърдите с бутона „Confirm“.

Прехвърлените средства ще бъдат отразени в личната ви сметка в банката до 2-3 работни дни.

За тази процедура ПейПал ще ви вземе такса от 2€ независимо от това колко е голяма сумата.

Какво да правим, когато е необходимо да изискаме дадена сума от някой?

Тук ще ви обясня много накратко, как да си поискате дадена сума от някой, ако е необходимо.

Първо ще трябва да отидете в менюто “Request Money”. Там ще видите един бутон отново наименуван “Request Money”.

След избирането на бутона “Request Money” ще ви се появи страница, която най-отгоре е с поле за въвеждане на имейл адрес. Попълвате имейл адреса на човека, от който ще поискате сумата или го избирате от падащото меню, ако е възможно.

След това от долу попълвате желаната сума и избирате валутата, в която искате той да плати. Също така трябва да сложите едно тикче от посочените за да поясните за какво е плащането.

Ако сте готови със стъпките на тази страница остана само да цъкнете “Continue” и да потвърдите с “Request Money”.

Как да върна пари на някой? (от страна на продавача/търговеца)

За да изпълните искането на купувача да му върнете парите, то първо имайте в предвид, че това може да стане в 60 дневен срок от датата на покупката! Ако този срок бъде изпуснат, след това вие като търговец, не сте длъжни да връщате пари на купувача.

Ако пък сте добра душа и все пак искате да възстановите сумата на човечеца след този срок, винаги можете да му ги изпратите по обикновеният начин.

Ето как става връщането на пари (refund):

Първо на главната страница, където са ви изписани транзакциите, трябва да откриете плащането, което е направил купувача към вас. За да го намерите по-лесно можете да изберете само получените плащания от “Payments received”.

След като го откриете, давате на “Details”. Там имаш опция “issue refund”. Кликвате и после попълвате нужната информация в полетата и продължавате с “continue”. За потвърждение на действието натискате бутона “issue refund”.

Как да закриете акаунта си в ПейПал

Въпреки, че според мен е хубаво да си имате акаунт в ПейПал винаги под ръка, то все пак не е лошо да знаете как става това :)

Закриването на акаунта става много просто, просто отивате от менюто „My Account“ в „Profile“ и след това  в подменюто “My settings”. На първия ред където пише “Account type” в дясно ще откриете и “Close account”.

Забравена парола

Да, получавам и такива въпроси. Странно, но факт! :D

И тъй като, от ПейПал предлагат няколко решения в случай, че си забравите паролата и не можете да си влезете акаунта, има три начина по които можете да разрешите проблема:

– I don’t know my password/Не си помня паролата
– I don’t know what email address I used/Не помня кой имейл адрес използвах
– I don’t know either one/Не помня нито едно от двете.

Последния вариант, обаче е много хитро измислен… За случай когато освен паролата, не помните и имейл адреса си, с който сте регистриран. Тогава имате три полета в които можете да въведете три различни ваши имейл адреса и евентуално един от тях да е правилният.

Какво да правя когато на дебитната/кредитната карта и изтече срока?

Когато срока на валидност на картата ви изтече и се налага да я подмените в банката, трябва да знаете, че не е задължително отново да я регистрирате и валидирате в ПейПал акаунта си!

Когато сте си подновили картата, номера от предната част си остава същият. Единствено ще бъдат различни така важните три цифрички от задната страна на картата ви (CVV) и датата на валидност. Съответно в ПейПал единственото което трябва да направите е да промените тези две неща. Ето как става:

Отивате в „Profile“ -> „Add/Edit Credit Card„. Избирате картата, която искате да промените давате на нея “edit”.

След като сте достигнали на страницата за промяна на данните на картата ви, остана само да се насочите към последните два реда Expiration date/Срок на валидност и „Enter your CSC/Въведете трицифреният код“ и да ги обновите.

———————————————————————————————————————————————

Ако имате въпроси, ще се радвам да помагам. Стига да мога разбира се. Само ще ви помоля да НЕ ми изпращате лични съобщения с въпроси на Фейсбук профила ми, защото те се отбелязват като спам и ги виждам с месеци закъснение! Използвайте коментарите отдолу или пък във фейсбук страницата на сайта, която ще откриете една идея по-надолу или пък горе в дясно на сайта :)

———————————————————————————————————————————————

Скъпи приятели, ако тази статия ви е била полезна и сте открили това което търсите, ще се радвам да подпомогнете за развитието на сайта чрез ПейПал дарение. Можете да цъкнете на бутончето отдолу и да си изберете каквато сума поискате, стига да съм си я заслужил! Аз ще съм ви благодарен :)

Също така заповядайте и във фейсбук страницата на BBCityLights.net, където ще откриете още доста интересни и полезни неща.

Статия: Любо Узунов

Използвани материали: Wikipedia.org

GD Star Rating
loading...
Всичко за PayPal. Какво представлява, регистрация и плащане, 4.9 out of 5 based on 162 ratings Google+

За автора: LuboUzunov

593 коремнара

 1. Здравейте,
  Направих си регистрация в paypal регистрирах си картата и си купих едни неща от ebay обаче гледам че в сметката си в paypal имам евро и 50 това е транзакцията с която ми дадоха кода проблема е че имам тези пари но не мога да ги ползвам защото попринцип когато си купих предните неща не съм вкарвал никакви пари в пейпал та въпроса ми е тези 1.50 как мога да ги ползвам при условие че за да ги върна в картата ще ми струва 2 евро

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Когато платиш нещо в евро, ПейПал ще използва и тази сума от баланса ти. И на мен преди ми останаха така, докато не платих нещо си в евро с тях :)

   GD Star Rating
   loading...
 2. Ivo Davidoff

  Здравей! Хубава и полезна статия! Аз още нямам PayPal, но се интересувам от още 2 обстоятелства.
  1. След като се регистрира акаунт и се верифицира, трябва ли да се нарежда някаква сума от моята карта за захранване на акаунта или сумата се тегли автоматично след наредено плащане?
  2. Необходима ли е минимална сума, която да стои задължително в акаунта?
  Благодаря предварително!

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Не, сумата си се тегли от твоята сметка при плащане. И не, не е необходима минимална сума :)

   Успех! :)

   GD Star Rating
   loading...
   • Ivo Davidoff

    Благодаря много! Виж какво получих днес на моя мейл, като се има впредвид, че още не съм правил никаква регистрация. Само съм влизал в страницата на пей пал, но не съм подавал никаква информация. Явно има хора, които следят по ИП-адреса и пращат поголовно такива капани на всички мейли, свързани с всеки конкретен и-мейл адрес. Като чета цялата тази информация имам чувството, че и тука хакерите могат да ни изработят и май започвам да ставам резервиран за регистрация:

    Error [CODE 682-224-225-231] Account Suspension.
    Подател:
    PayPal.Inc (Inc.service@paypal-mail.eu)

    Добави в контакти
    Дата: Сряда, 2014, Януари 15 08:41:53 EET

    Dear Customer,

    Within PayPal latest security checks, we recently discovered that today there were 3 incorrect login attempts to your account.
    For your safety, PayPal set your account status to limited. For your account status to get back to normal, you will have
    to Sign In correctly at: https://www.paypal.eu.login/webscr?cmd=_login-submit

    Due to our latest fraud attempts, the following IP adresses were recorded:
    Invalid login from:
    *.*.14.199 lls.ie
    Invalid login from:
    *.*.15.115 bitsh.ie
    Invalid login from:
    *.*.18.133 nett.ie

    Protect Yourself from Fraud: Don’t send money to someone you don’t know. Find out how to help safeguard your transactions and your personal information to avoid online fraud.

    This message is mandatory, if you do not complete it in less then 24 hours, your account may get deactivate.

    Copyright 1999-2013 PayPal. All rights reserved.

    Това може би е един типичен пример, за опасностите, за които ни предупреждаваш.

    Приятен ден!

    GD Star Rating
    loading...
    • Има всякакви измами. И аз съм получавал подобни.

     Има един прост начин, по който може да се предпазим от такива фалшиви имейли.

     Повечето електронни пощи имат опцията, да може да се направи папка, и в нея да се настроят да пристигат писма само от ПейПал. Получава се нещо като филтър. Т.е. Задаваш в тази папка да ти идват само писма от домейна paypal.com. Не е на 100% процента сигурно, но така поне малко то малко се ограничават фалшивите имейли като този тук и при получаването на такъв ще направи впечатление.

     Винаги, ама абсолютно винаги, ти и всички останали, които четат статията: ПРОВЕРЯВАЙТЕ ИМЕЙЛА, ОТ КОЙТО ВИ Е ИЗПРАТЕНО ПИСМОТО! :)

     Благодаря за сигнала и поздрави! :)

     GD Star Rating
     loading...
 3. христина

  здравейте,аз си купих един телефон,платен е успешно,защото е пристигнал но ми искат фактура за да го получа,от къде да я взема някой знае ли…

  GD Star Rating
  loading...
 4. Valentin Filchev

  Аз нямам карта – мога ли да регистрирам банкова сметка или е най добре да си извадя карта виза електрон и задължително ли е да е в евро към евро сметка.

  GD Star Rating
  loading...
 5. Valentin Filchev

  Аз нямам карта – мога ли да регистрирам банкова сметка или е по добре да си изкарам карта -кое е по евтино да ползвам и задължително ли трябва сметката и картата да е в евро .

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Трябва да извадиш карта. Ако ще е дебитна, да е Виза електрон. И да не е от ОББ, защото тях не ги приема. Няма значение в каква валута ще е сметката ПейПал си обръщат парите :)

   GD Star Rating
   loading...
 6. Николай

  Полезна статия. Аз се регистрирах, но стигнах до задънена улица. Трябва да си потвърдя картата, и се очаква да получа този 4-цифрен код, който трябва да въведа. Но дори не знам дали ще го получа в писмо или друг вид (картата не е моя, а на член от семейството). Чудя се дали има някакъв начин да ми изпращат тези транзакции на и-мейл, за да мога да я потвърдя в PayPal. Картата ми е VISA от ОББ.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Съмнявам се някой да си навие да изпрати кода. Ще трябва или да се отиде до банката или да използва интернет банкиране, ако има активирана такава услуга. Това може да направи само собственика на сметката ;)

   Успех!

   GD Star Rating
   loading...
 7. ивелин

  Здрасти !
  Радвам се че си обяснил толкова подробно , как става всичко в Paypal .
  Аз живея и работя в друга държава . Имам си акаунт и тук и в БГ . Сам си прехвърлям парите от банката в едната , в банката на другата държава . Много е хитро .
  Дано има по вече хора като теб които да отварят очите на българина , че не можем да ги стигнем тия европейци . (yep)

  GD Star Rating
  loading...
 8. Здравейте, възстановиха ми сума за недоставена поръчка в PAYPAL. Отразено е връщането на парите в paypal, но баланса е нула. Къде може да е проблема?

  GD Star Rating
  loading...
 9. николай

  Пратих едни неща за Германия. Но получателя не иска да плати. Имам му пейпал адреса и домашния адрес, с който се е регистрирал във пейпал. Имам и всички доказателства че стоката му е пратена и обратна разписка че я е получил. Къде да пратя тези неща, за да го накарам да плати. Сделката не е чрез ибей.

  GD Star Rating
  loading...
 10. Здравей,надявам се с твоите компетентни отговори да помогнеш и на мен.
  Вчера направих поръчка в ebay и се регистрирах в paypal . Всичко е ок, получих имейл за поръчката но за моя изненада днес когато отварям за да си видя в извлечението въпросният код за потвърждение за кредитната карта,виждам че освен сумата за поръчката и тези 1.50 евро са ми изтеглени два пъти по един долар.Непосредствено преди и след транзакцията за поръчката към ebay .В основанието пише paypal и някакви цифри.За какво са ми взели тези пари ?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Мария,

   Така, нямам как да ти отговоря. Не пише ли в основанието за какво са? Провери също и в ПейПал, на главната страница дали не са отразени и не е описано за какво са. :)

   GD Star Rating
   loading...
 11. Здравей, Стигнах до стъпката ,където трябва да потвърда картата с 4 цифрения код след като го получа как се връщам пак до тази стъпка за да завърша регистрацията ,защото аз вече съм излязла от там и сега искам да продължа?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Биляна,
   Всичко е описано в статията. Разгледай петата снимка и ще си отговориш на въпроса :)

   Успех!

   GD Star Rating
   loading...
 12. Здравейте, този блог е много полезен и подробен, благодаря за направата му :)
  А сега да пристъпя към въпросчетата ми : Имам карта на ПИБ – дебитна и пише Maestro (съвсем обикновена – синя). Искам да пазарувам през Ebay, но досега не съм. Трябва ли да си сменя картата?
  И другото ми питане – в сайта на Paypal като се регистрираме – какво пишем на State – щад, когато се регистрираме за България?
  Благодаря :)

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   И двата ти въпроса са описани в статията.

   Трябва ти: Дебитна карта Visa Electron или кредитна Visа, MasterCard, American Express или Discover. Maestro-то ти няма да свърши работа.

   За попълване на полетата при регистрация всичко е описано в снимката по-горе в статията ;)

   GD Star Rating
   loading...
 13. Здравей, въпроса ми е при направен вече бизнес акаунт на Пей-пал , как и дали може да се премине на частен .

  Благодаря

  GD Star Rating
  loading...
 14. Здравейте! Имам регистрирана карта в Paypal, получавах и плащах. От известно време не получавам, а срещу номера на картата има
  Edit |
  Accepts PayPal withdrawals
  Възможно ли е да съм задала по някакъв начин от картата да се извършват само плащания. Не мога да възстановя първоначалното – да получавам и да плащам.
  Благодаря! :)

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Честно казано не знам :)

   Да не е, защото просто през този период нищо не си получавала в действителност?

   А колкото до надписа „Accepts PayPal withdrawals“, него си го има винаги и означава, че с тази карта можеш да си прехвърляш парички от ПейПал към сметката. Той не е от значение :)

   GD Star Rating
   loading...
 15. Kak da platia na drug koito ima pei pal ot moia

  (?)

  GD Star Rating
  loading...
  • Предполагам, че имаш впредвид да изпратиш пари на някого…

   Send Payment -> Пишеш му имейла, въвеждаш сумата, избираш валутата и някой от двата варианта като основание ;)

   Успех!

   GD Star Rating
   loading...
 16. Здравей, бих те помолил да ми кажеш само възможно ли е да се направят два акаунта в PayPal с една кредитна карта?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Хм… Интересен въпрос.

   Порових се малко и изглежда, че не може. ПейПал няма да го позволят :)

   GD Star Rating
   loading...
 17. :P :P Здравейте имам малко странен въпрос. Може ли да си направя регистрация в паипал и след време да и въведа сметка или карта? И искам да попитам къде мога да видя номера на сметката ми в паипал ? :P :P

  GD Star Rating
  loading...
  • Здрасти,
   Да, можеш да си направиш регистрация и да я ползваш без карта. Не ти трябва номер на сметката ти в ПейПал, а имейл адресът ти, с който си регистрирана там. Т.е. ако ще ти изпращат пари към ПейПал си даваш имейл адреса ;)

   GD Star Rating
   loading...
 18. Имам проблем, моля помогнете ми.

  За регистрацията използвах виртуална карта на ДСК. Първоначално я заредих с 3 лева (защото се очаква, че при верификацията трябват 1,50 евро/малко под 3 лева. 2 пъти системата ми даде грешка, като и двата пъти ми взе по 1,45 лева.

  Направих повторен опит. Заредих сметката с 4 лева и опитах пак. Този път ми взе точно 2,93 лева и сега очаквам да ми потвърдят акаунта.

  Въпросът ми е къде отидоха тези 2 пъти по 1,45 лева от първите 2 опита? :(

  GD Star Rating
  loading...
  • Свързах се с Обслужване на клиенти и ето какво ми отговориха (поствам съобщението с цел да помогна на хората, имащи същия проблем):

   Thank you for contacting PayPal via Facebook. If you did not initiate this contact, please let us know immediately by replying to this email.

   „I’ve reviewed your account and there are 2 – $1.00 USD temporary authorization charges on your card. We charge a temporary authorization charge each time you add a card onto your PayPal account to ensure the card details are correct. Those temporary charges will drop off your account within a few days. There is only one confirmation charge of €1.50 EUR and that will be refunded once you complete the verification process.

   I hope this resolve all of your concerns. Please let us know if you need any further assistance.

   Best Regards,
   Shawna
   PayPal“

   GD Star Rating
   loading...
 19. Imam nqkolko vaprosa kam vas. Moga li da se registriram v PayPal bez da registrirvam za v momenta bankova karta a takava da napravq moje bi sled 3 meseca? Po princip iskam da poluchavam pari chrez PayPal a v nqkoi sluchai I da plastam. Ste mi se otrazqvat li po nqkakav nachin v smetkata mi v Paypal parite koito poluchavam ili plastam s tqh? Ako nqma postapleniq kam smetkata mi v PayPal izvestno vreme ste mi stoi li registraciqta I trqbva li da ima nqkakvi pari v tazi smetka che da ne se zakrie?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Теди,
   Да можеш. Няма никакъв проблем да си имаш ПейПал без линкната карта към него. Няма и да ти закрият акаунта.

   GD Star Rating
   loading...
 20. Николай

  Здравей!
  Има ли начин да си задам някакъв лимит, нпр. за месец или седмица, или да намаля дневния, или и трите ?

  GD Star Rating
  loading...
  • Привет,
   Мисля, че ПейПал няма такава опция. Попитай в банката дали не можеш да го направиш със сметката, която използваш за ПейПал. И последния ти вариант е просто да поговориш с жeната да не прекалява с пазаруването :D

   Последното е в кръга на шегата разбира се. Успех!

   GD Star Rating
   loading...
 21. Maria Stoyanova

  Здравейте, имам сериозен въпрос и ще съм много благодарна, ако ми помогнете да намеря решение, защото не знам към кого да се обърна.
  Досега директно изпращах парите от paypal в картата си visa, но наскоро си открих нова банкова сметка(влог), която не е свързана с карта. Въпросът ми е има ли вариант да прехвърля парите там и ако да, как? Когато отида на опция „withdraw- funds to your bank account“ ми излиза free само банките в U.S.
  Изчетох доста мнения в интернет и пише, че такава опция в България няма и трябва банковата сметка да е вързана към карта?
  Вярно ли е, и ако има някакви други варианти, моля да ме посъветвате какво да правя?
  Благодаря.

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Мария,
   За съжаление от България не можеш да добавиш просто сметка към ПейПал. Или Виза Електрон или Кредитна карта :)

   GD Star Rating
   loading...
 22. Здравейте , аз имам проблем с paypal и по-точно картата ми е visa на Reiffeisen и имам онлайн банкиране , изтеглени ми са на 2 пъти 2.93 и 1.95 , и кода , който предполагам че трябва да е , защото няма друг ми излиза грешка в paypal и сега след 3 грешни въвеждания не мога да ползвам същата карта , може ли да ме посъветвате какво да направя и как пак да мога да използвам тази карта.Благодаря!

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Таня,
   Единственото, което мога да те посъветвам е да се свържеш с ПейПал и да им обясниш за проблема :)

   Успех!

   GD Star Rating
   loading...
 23. Здравейте,започнах регистрацията си в PayPal с кредитна карта,но се оказа,че в нея няма наличност заради мин.салдо и впрочие.И получих мейл,че вещо не е наред с картата ми и недостатъчна наличност.Сега имам вече акаунт,но не съм довършила нещата с картата.Но реших да не използвам тази кредитна карта,а друга Виза Electron на ДСК? Какво да направя,за да добавя тази карта.Трябва ли да изтрия другата/кредитната/и как?Благодаря Ви!

  GD Star Rating
  loading...
 24. Привет,
  Искам да попитам дали мога да поръчвам чрез PayPal от моя карта а да се получава от друго лице?

  GD Star Rating
  loading...
  • Привет,
   Можеш, но имай впредвид, че доста от търговците взимат адреса ти за шипинга от ПейПал. Т.е. ако купуваш нещо от eBay например, не е лошо да предупредиш за адреса предварително за да не го получиш ти накрая :)

   GD Star Rating
   loading...
 25. ЗДРАВЕЙТЕ ИМАМ НУЖДА ОТ ПОМОЩ
  КАК ДА ПРЕМАХНА ОЩЕ В НАЧАЛОТО ЛИМИТА ОТ 2500 ЕВРО – СЕГА ЩЕ ПРАВЯ НОВ АКАУНТ И АКО МОЖЕ ДА ГО МАХНА СЕГА. ДРУГИЯТ МИ ВЪПРОС Е МОЖЕ ЛИ ДА СЪЗДАМ АКАУНТ НА СЪЩАТА КАРТА НА КОЯТО Е РЕГИСТРИРАН СТАРИЯТ ПЕЙПАЛ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ЩЕ ИМА НОВ ИМЕИЛ. МОЛЯ ВИ ЗА ОТГВОР- СПЕШНО МИ Е

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Ваня,
   Не съм много запознат с това, но до колкото разбирам този лимит е изискване на ЕС и не може да бъде премахнат. Мисля, че можеш да получаваш и изпращаш по-големи суми, но ще те карат да изпращаш разписки или сметки за ток например. Също така при това положение ще имаш следните опции, които можеш да избереш: Цък. Но за съжаление мога да ти кажа само толкова. Възможно е и да те подхлъзна някъде, защото говоря малко на сляпо :)

   Колкото до създаването на втори ПейПал акаунт, не може да линкваш една и съща карта в два различни акаунта.

   Успех!

   П.С. Ще се радвам да пишеш, ако разбереш нещо повече за лимита да пишеш за да мога да включа този въпрос в статията :)

   GD Star Rating
   loading...
 26. zdraveite izkam da pooitam dali moje da si teglish pari ot tazi paypal smetka
  (yep)

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Ако под теглиш пари разбираш, да си прехвърлиш парите от ПейПал баланса към банковата ти сметка, да може. Има 2€ твърда такса и парите пристигат до няколко дни ;)

   GD Star Rating
   loading...
 27. Здравейте,искам да Ви попитам,ако в PayPal account ми има 20 евро,мога ли да ги прехвърля всички към дебитната си карта или трябва да прехвърля 18 евро,за да останат 2 евро за таксата? И също така превалутирането автоматично ли става,тъй като аз съм избрала дебитна карта вързана за ревова сметка към ДСК Банка.Благодаря!

  GD Star Rating
  loading...
 28. Liliya Gusiiska

  Здравейте,направих регистрация но ми блокираха картата защтото въведох няколко пъти неверен код .
  дали ще мога да я ползвам отново или да си правя друга карта?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   В този случай би трябвало да ти изискат да им изпратиш сканирани документи за да потвърдиш самоличността си. Ако не са поискали такова нещо, се свържи с ПейПал и им задай точно този въпрос :) Би трябвало след като изясните ситуацията да ти я отблокират.

   Успех!

   GD Star Rating
   loading...
 29. milka ilieva

  Може ли да изпратим пари на пай пал ,ако нямам такава?

  GD Star Rating
  loading...
 30. Здравей! Искам да те попитам знаеш ли как би било по-добре да се процедира в следния случай.. След, като от банката ми така и не ми дадоха правилен 4 цифрен код, с който да потвърдя картата си в paypal и ми все даваше грешка, накрая изчерпах възможния лимит опити. Сега системата ми иска да потвърдя самоличността си като кача сканирани: лична карта, сметка,която съм платила и е на мое име и извлечение от банката, че съм картодържател. Мисля си, че ще е по-добре да скрия номера на личната карта. Ти какво би ме посъветвал, да скрия ли и другата част от данните ,ако го направя ще ми приемат ли данните за достоверни или няма от какво да се притеснявам? Благодаря предварително!

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Ще те посъветвам следното…
   Активирай си интернет банкирането в банката и си извади кода сама. Като им предоставиш нужната информация за потвърждение.

   По-принцип малко хора знаят, че по закон не си длъжна да си даваш последните цифри от ЕГН-то си, т.е. в една институция да кажем, в която ти изискват лични данни, би трябвало да приемат ЕГН-то ти без последните цифри. Но това малко хора го знаят, а на всякъде където изискват ЕГН се възползват от незнанието ни и от липсата на контрол и го изискват цялото. Мисълта ми е, че по принцип номера на личната ти карта не е толкова важен, колкото ЕГН-то ти. Дали обаче ПейПал ще приемат такъв документ със скрита лична информация, не знам :)

   Аз смятам, че можеш да им се довериш относно това. За мен са сигурни. Но като цяло няма как да разбереш как и откъде могат да се възползват от личните ти данни за престъпна дейност. Може да се случи навсякъде. Точно в момента из медиите се тиражира един точно такъв случай с една сравнително известна БГ личност. Въпросният човек се оказал издирван от Интерпол, защото някакъв сръбски престъпник му е използвал личните данни.

   Успех!

   GD Star Rating
   loading...
 31. здравей
  Как мога от моята карта да прехвърля пари в paypal сметката ми ?

  Или имам сума в paypal сметката ми и не ми стигат за да си купя нещо но имам пари и в картата ми кво да направя за да успея да го купя ?

  Благодаря

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Просто плати това, което искаш да си купиш чрез ПейПал в същата валута. При плащането ще те попита дали искаш да използваш парите от баланса си, а останалите ще си ги довземе от картата. Няма смисъл да прехвърляш пари към баланса в ПейПал :)

   Успех!

   GD Star Rating
   loading...
 32. Здравейте! Искам да попитам дали е възможно плащане от Pay Pal към ePay като се има впредвид че мейла е един и същ? Писах запитвaне към Pay Pal но те изобщо не отговориха на въпроса ми!

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Петя,
   Няма и да ти отговорят :) ePay e българска система за разплащане, която няма нищо общо с ПейПал и вероятно не са и чували за нея.

   Това са две съвсем различни системи, работещи по съвсем различен начин. И това, което искаш да направиш няма как да стане :)

   GD Star Rating
   loading...
 33. Teodora Angelova

  Здравейте, имам малко странен въпрос. Днес моята майка ми е изпратила пари в пейпалът ми, до тук добре, но аз имам регистрация от вчера и ми е странен още. Имам регистрирана дебитна карта с 4 цифреният код – Маестро от Fibank, за която служителят в офиса на банката се кълнеше, че няма да е проблем (аз исках да ми извадят Visa). Естествено, за да си прехвърля сумата по карта, то си пише каква трябва – Виза… Сега, предпочитам да откажа сумата, но тя къде ще се върне в акаунта на майка ми или в картовата й сметка, притеснява ме това, че нейната регистрация е без потвърдена карта и да не стане така, че да й се блокират парите някъде в нищото :). Какво бихте ме посъветвали?

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей Теодора,
   Не се притеснявай, приеми си парите. Те ще отидат в баланса ти в ПейПал, а когато си извадиш нова карта, без да слушаш служителите в банката какво ти говорят :D , ще си ги прехвърлиш там.

   По принцип, ако е голяма сумата може да има някои допълнителни изисквания от страна на ПейПал, но като цяло опастност парите да отидат в нищото няма :)

   Ако откажеш сумата пък, мисля че тя просто няма да мръдне от сметката на майка ти, но не съм на 100% сигурен.

   Успех!

   GD Star Rating
   loading...
   • Teodora Angelova

    Благодаря Ви за бързият отговор и за това, че имате желание и помагате на всички, които се обръщат към Вас :). Да, така ще направя, даже вече си пуснах онлайн заявление за Виза от банката :). Не смея да ги откажа, защото е голяма сумата и да не стане така, че майка ми да трябва да си вади 4 цифреният код, за да й се върнат, защото няма никаква възможност да го направи. Иначе, има логика, да не й мръднат от банковата сметка, но знае ли човек… :).

    GD Star Rating
    loading...
 34. Iskam da smenq emal adresa v smetkata si v PayPAL kak da go napravq sled koeto iskam da veriviciram kartata
  imam 4-cifreniq kod no o6te ne sam go vkarala za6toto iskam da smenq adresa no ne moga da namerq ot kade
  i kak

  GD Star Rating
  loading...
 35. Здравейте, имам много важен въпрос…
  Отворих си сметка, направих си регистрацията в PayPal и съм до момента в който трябва да верифицирам картата и да получа кода. Проблема е там, че не ми показва парите в карата от които трябва да си дръпне за кода, а знам че съм вкарал… Пише: EUR (Primary) €0.00 EUR
  USD $0.00 USD

  Да не би защото картата ми е в левове???

  GD Star Rating
  loading...
  • Здравей,
   Малко късно, но все пак…
   Кода и транзакцията трябва да бъдат и вероятно вече са отразени в сметката ти в банката. В ПейПал единственото, което ще видиш е вече върнатата сума. Това изисква време :)

   Поздрави!

   GD Star Rating
   loading...

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван! Задължителните полета са маркирани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:) 
:P 
:D 
;) 
(yep) 
(wtf) 
:( 
;( 
:@ 
(nz) 
(?) 
(up) 
(down) 
(read) 
 
x

Виж също

virtual-card-visa-ccb

Виртуална карта VISA от ЦКБ

С този пост искам да внеса малко повече яснота за това как функционира виртуалната предплатена карта VISA на ЦКБ, тъй като преди да си направя такава изчетох всичко в сайта, ...

Този сайт използва услуги, които запазват свои собствени бисквитки. С използването на сайта, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки. Повече

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close